Home » Авторски страници

Интерес от Франция и Ливан към българското розопроизводство

2017.02.23 Няма коментари
Spread the love

На 20 март 2017 г. млади хора, студенти от Франция, ще посетят Института по розата и етеричномаслените култури в гр. Казанлък. Ще ги посрещна и ще им покажа гордоста на България.

Отделно има интерес и от Република Ливан.

Снимки: iremk.net

Снимки: iremk.net

Временно управляващият посолството на Р. Ливан в Р. България е информирала министъра на земеделието и храните проф. Христо Бозуков за проект на неправителствена организация за жените в земеделието. Проектът цели да запознае жени от Ливан с производството на розово масло и етерично-маслени култури. Това е станало по време на среща между министъра на земеделието и храните проф. Христо Бозуков с временно управляващия посолството на Р. Ливан в страната ни Сузан Музи, информира пресцентърът на МЗХ.

От своя страна проф. Бозуков е заявил, че жените от Ливан могат да посетят Института по розата и етерично-маслените култури в Казанлък, където да бъдат запознати на теория и практика за отглеждането на тези продукти в страната ни.

България е един от най-големите износители на лавандулово масло. Визитата на ливанките у нас ще продължи пет дни и е изцяло финансирана от Европейския съюз.

 

Назми Мехмед,

гр. Казанлък

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.