Home » българи зад граница, Избрано

Център за обслужване на българи в Атина

2016.12.17 Няма коментари
Spread the love

Ивана Попова, в. “Български новини”

6

Новият център се намира на ул. “Лиосион” 21 в гръцката столица. Българите от провинцията ще бъдат обслужвани с куриер. Проектът е дело на в. „Български новини“, който през всичките години от съществуването си е близо до българите.

В него българите ще могат да получат актуална информация по въпроси, които ги касаят и да бъдат обслужени относно всякакъв вид документи, които са им необходими. Ще могат да си закупят любими книги или да поръчат такива, които да бъдат доставени и редица други услуги, които да ги улеснят.

Проектът е дело на в. „Български новини“, който през всичките години от съществуването си е близо до българите.

„В центъра сънародниците ни могат да ползват всички услуги като превод на документи, изпращане на пари, изваждане на билети, попълване на всякакви заявления, застраховки, подаване на електронни заявления и редица други и бъдат обслужени на роoдния си език. В общи линии се опитваме да пренесем Родина в Гърция, за да улесним българите максимално, защото повечето от тях незнаят добре гръцки език и се затрудняват в общуване с гръцките институции, а за получаване на документ от България губят страшно много време и средства” – сподели г-жа Бойка Атанасова, издател на в. “Български новини”.

„През всичките тези години на съществуване на медията сме станали свидетели на безкрайно много манипулации извършени върху българи от самозвани фирми, адвокати, незаконни офиси за намиране на работа и какво ли не, затова решихме за пореден път да застанем до българската диаспора и да й подадем ръка. Ние сме тук, за да бъдем в полза на българите. Нека припомним, че в. “Български новини” от съществуването си до днес информира професионално и бързо сънародниците ни по всички теми, които ги касаят. “Български новини”, предоставя на нашите сънародници актуална, обективна, точна и достоверна информация за събитията в Гърция, Кипър и света. Нашата цел е да информираме българите по актуални теми, които ги вълнуват и които засягат техния живот, без спекулации и дезинформация“– допълни още г-жа Атанасова.

Медията е в основата на всички важни събития, организирани за българската диаспора в Гърция, като митинга за българските медицински сестри в Либия, за който лично пристигна и подкрепи великата Валя Балканска.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.