Home » Авторски страници

Премиера в Пловдив на „Ограбен живот“ на Емил Стоянов

2016.11.21 Няма коментари
Spread the love

На 1-ви декември т.г. (четвъртък), от 19 до 20 ч. местно време, в Пловдив ще се състои премиерата на книгата на ЕМИЛ СТОЯНОВ „ОГРАБЕН ЖИВОТ“. Премиерата ще бъде в BASQUIAT Wine & Art, ул. „Братя Пулиеви“ № 4, в родния град на автора.

15193615_1334878826530663_7622584083600576689_n

ЗА АВТОРА

Емил Стоянов e роден през 1975 г. в Пловдив. Завършил е гимназия „Пейо Яворов“ в родния си град. Пише и рисува от малък. Има публикувани творби в EuroChigago.com и в литературния сборник „Черга пъстроцветна“, излязъл в София през пролетта на 2016 г. „Ограбен живот“ е негов дебютен роман.

korica

ЗА КНИГАТА

„Ограбен живот“ е една история, в която има всичко – любов и омраза, смелост и страх, приятелства и предателства, предизвикателства и загадки. Времето е наши дни, мястото – Южна България. Главният герой на романа минава през множество изпитания, през моменти на върхово щастие и такива на безмерна скръб. Това е цената, която трябва да плати, за да разбере кои са най-важните неща и най-важните хора в живота му.

Червената нишка в сюжета е една голяма любов, но има и друга важна нишка в повествованието, свързана с опасно криминално разследване. Освен всичко друго, от страниците на тази книга прозира днешната ни действителност, в която често човек не може да разчита на нищо друго в трудна ситуация, освен на верни приятели и на онези останали, макар и малко, истински хора, които познават отвътре система, в която всичко се купува и продава, но са избрали свободата да не й се подчинят.

Авторът на тази книга е един човек, който пише стихове и разкази, и който може да ви качи в таксито си, ако живеете в Пловдив или се намирате в този град. Отворете тази книга – тя заслужава вниманието не само на читателската аудитория, но и на професионалната гилдия. Въпреки че в романа има разбира се художествена измислица – нито героите, нито езикът, на който говорят, нито рисковете, пред които се изправят, звучат като измислени. Те са от нашето днес, в което един шофьор на такси може да ви разкаже една любовна история и да ви въвлече в една фабула така, че да се запитате защо аджеба на талантливите хора в тази страна никога не им е било лесно.

Първият си роман, който по някакъв начин отразява и действителни случки от неговия собствен живот, Емил Стоянов е посветил на своята майка, която, както сам той казва, никога не е спряла да вярва в него.

untitled22

Искрено желаем успех на книгата на Емил Стоянов и се надяваме, че след нея ще последват и други. Надяваме се също, че в писателската, артистична и читателска общност в Града на тепетата ще забележи този автор и неговата книга, които определено заслужават внимание. Както и, че авторът ще успее да организира след време представяния на „Ограбен живот“ не само в родния си град.

Фейсбук страница на събитието – ТУК.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.