Home » Авторски страници, политика

Не е прост той, НЕ Е!

2016.11.11 Няма коментари
Spread the love
Снимка: bTV

Снимка: bTV

Не е прост той, НЕ Е!

Преди 2-3 седмици изразих мнение, че издигането на слаба кандидатура не е случайно. Няма логика няй-голямата партия да издигне най-слабота и безлична канидатура, бивш член на БКП, която не знае какво говори. Физически качества оставям абсолютно настрана. Просто трябва да има по-голям замисъл. Той или иска да загуби, и да се отърве от проблемите с властта, или…

Какво ще се случи:

1) Цачева печели, ГЕРБ остават на власт;

2) Радев печели. Бойко подава оставка. Обаче, да не забравяме референдума и думите на Бойко: “Ние ще направим точно така, както иска народът. Ще гласуваме за всичко – приемане на мажоритарния вот, намаляване на 1 лв. на субсидията, задължително гласуване”. Гласуват това в Парламента и на следващите избори ще влязат максимум 3 партии, и познайте ГЕРБ колко мандата ще има!!

Защото при приемане на тотално мажоритарния вот в два тура ще се случи точно това, от което Реформаторски блок, БСП, ДСБ и пр. се притесняват – кандидатът с най-много гласове печели. Не е необходимо да са 50% на първия тур, а да са най-много, за да влезе в балотаж. А там, при условие, че 80% мразят БСП, там вече кандидатът на ГЕРБ ще печели почти навсякъде.

Не е прост той, НЕ Е!

 

Андрей Ненов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.