Home » Авторски страници, българи зад граница

“Метаморфоза” и “Дервишки караконджул” на Хасан Ефраимов стигнаха до Истанбул

2016.11.16 Няма коментари
Spread the love

Клиентите на известното Cafe Red в Истанбул, вече могат, докато си пият кафето, да четат безплатно книгите на Хасан Ефраимов “Метаморфоза” и “Дервишки караконджул”, които авторът е оставил там. Романът “Метаморфоза” излезе по-рано тази година, а сборникът с разкази “Дервишки караконджул” е отпечатан съвсем скоро. Тези две книги могат да бъдат четени в Cafe Red от посетители, които знаят български, защото преводът на книгите на Евраимов на турски език тепърва започва и издания на турски език на тези книги още няма. 

13938377_1660775810809711_3659099206657009374_n

Ефраимов, който е в Истанбул във връзка с Международен фестивал на книгата, казва за Cafe Red: “Ако търсите българска обстановка в Истанбул, не го пропускайте. Уникален интериор и прекрасно обслужване”.

Фестивал на книгата в Истанбул. Снимка: Хасан Ефраимов

Фестивал на книгата в Истанбул. Снимка: Хасан Ефраимов

Владеещите български език в Турция, които разбира се са най-вече наши изселници там, могат да си поръчат “Метаморфоза” и “Дервишки караконджул” и като се свържат с Necati Gunes, както информира във Фейсбук авторът д-р Хасан Евраимов.

15107379_10154908523743641_8533874170411881003_n

Хасан Ефраимов подготвя за издаване в България още две нови книги, сборници с разкази, които се надява да излязат до края на годината. Може би някой ден книгите на този автор ще бъдат преведени и на други езици и така творчеството му да стигне до четящата публика в различни страни, защото и неговият роман “Метаморфоза” и неговите самобитни разкази, крият в себе особени послания, извлечени от мъдростта и опита на два народа и две култури, които живеещия в Добрич лекар и писател носи в себе си.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.