Home » Авторски страници, политика

Съвременна приказка за безценните хора и „нищочовеците“

2016.09.08 Един коментар
Spread the love

index

БСДД (Български съюз за директна демокрация) е в началото на пътя си. Независимо от факта, че сме млада партия, сме различни. Сега дежурната клика – „Знаем ви вас, за пари и субсидии се борите“ е редно да ревне и да ме апострофира: „И кое ви е различното?“

Много неща, но в сега ще ви разкрия една тайна: сложили сме лакмус, с който отсяваме партократи от истински родолюбци, и още един, с който пък отсяваме „нищочовеците“ от безценните хора. Какви са пък тия „нищочовеци“? Ами ето какви: в личната ми квалификационна система „нищочовеците“ са онези същества, които се продават за пари. Днес на Х, утре на У. Зависи кой надцака и поредната покупко-продажба на „нищочовек“ е сторена. Тези хора са преходни като мехурчетата, които правят децата с веро.

Untitled1

Те нямат ценностна система, не вярват в идеи. Техният бог са парите и затова ги има този, който реши да плати най-много за тях.

Безценните хора са точно обратното. Там с пари няма да ви се получат нещата. Те са наследници на онези възрожденци, които без страх за давали живота за Родина и Свобода. И как вашият лакмус прави това разграничение? Да ви разкажа ли?

Хората, стартирали и инициирали БСДД, нямат подкрепата на мастит спонсор, както е прието да се случва в България. Правят всичко сами и плащат и със собствени средства. Ние сме заложили като метод на финансиране даренията от физически лица. Ето го описано ТУК и ТУК.

Untitled2
Да познавате други партии, които се финансират от доброволните дарения на техните симпатизанти? За този лакмус ще продължа след малко и ще ви разкажа една интересна история.

Сега ще обясня и вторият лакмус – този, с който отсяваме партократите. При нас изборите (вътре в самата партия) ще се правят чрез жребий. Защо? Защото това е отговорът на истинската демокрация срещу олигархията. В лекцията по-долу е подробно обяснено как става това и ви препоръчвам да я изгледате, след като прочетете и настоящата статия.

Да разкажа с пример как точно ще изглежда изборът чрез жребий в БССД. Вие ставате член на БСДД. На следващите парламентарни избори, ако желаете да влезете в листите ни, тогава трябва двама члена от партията да издигнат вашата кандидатура. Ще ви предложим тест за личностни характеристики, който е изработен специално за целите на БСДД. След като успешно го попълните, влизате в пул с други кандидати като вас и там ще се тегли жребий. Той ще определи кой ще влезе в листата.

Помислете сега дали друга партия предлага такова решение? Знаете ли как реагират партократите, когато чуят, че включването им в листа ще бъде направено чрез жребий? Бягат като дявол от тамян. Хората, които са при нас заради идеите, които искаме да реализираме, не се притесняват от жребия. Ние сме наясно, че хората са преходни, но идеите вечни.

Добре, а това с отсяването на „нищочовеци“ от безценни хора как става? Ами много просто. Финансирайки се сами, ние не предлагаме заплащане на хората, които се присъединяват и които сами решават да работят за БСДД. Прагматичните материалисти (достойните наследници на бай Ганьо) търсят във всичко „келепира“ и когато чуят, че няма да ги възнаградим с пари за извършената работа, и те постъпват като партократите.

Преди няколко месеца с мен се свърза Наташа А. Тя живее в Атина и се грижи за един възрастен дядо. В България няма имоти и синовете й също не живеят там. Дали за да запълни някаква празнота в живота или водена от други подбуди, Наташа се присъедини като член на БСДД и започна да споделя информация за партията, идеите, инициативите ни и т.н. До един момент, в който се включи с коментар в един пост (който дори не беше на политическа тема) и след като получи отговор от мен, написа, че напуска БСДД. Тази постъпка изглеждаше меко казано нелогична и нещата не се връзваха съвсем. При липсата на информация, човек може да си състави погрешно заключение. За щастие познат на Наташа, който е също в групата, ми писа на лични съобщения. Той писа, че същият следобяд тя му се обадила и му споделила, че има покана от Кемил Рамадан Кемал да се присъедини към неговата партия и да работи за него. Кемал, за разлика от БСДД, щях да й се отплати щедро и прещедро и тя повече нямало да има нужда да работи. Това ми прозвуча като фантастичен разказ. Стайнбек пише в “На изток от Рая”: „Човек в действителност нищо не знае за другите човешки същества. Най-доброто, което може да направи, е да предполага, че и те са като него.” Това правя и аз. Предполагам, че другите са движени от същите мотиви като мен. Трудно ми беше да повярвам, че Наташа ще последва човек, който е начело на партия, която е „алтернатива на ДПС“.

Фейсбук е услужлива медия и бърза справка в профила на Кемил Рамадан показа, че Наташа действително е негов приятел и активно слага лайкове на постовете му. Пъзелът започна да се нарежда.

Ако трябва да перифразирам Форест Гъмп: „Понякога животът ти изпраща, вместо кутия с бонбони, тест.“ Житейски тест. Решаваш го и минаваш в групата на „нищочовеците“. Имаш си етикет, цена и купувачите няма да закъснеят.

Карикатура: Анатолий Станкулов

Карикатура: Анатолий Станкулов

Живеем в материален свят. Да си „наташка“ не е трудно. България има официални фабрики, които произвеждат „наташки“ – едната е Пайнер Студио, другата е родната ни политика. Познавате ли родни политици „наташки“? Май по-трудно е да сетите за такива, които не са в тази категория, нали?

Този житейски тест, който реши Наташа, рано или късно застава пред всеки един от нас. Аполитичността, безразличието, игнорирането на политическата ситуация няма да ви направят безценни хора. Няма да подобрят и стандарта ви на живот. Един ден ще се изправите или пред корумпиран служител в държавно учреждение, или ще се сблъскате със системата за здравеопазване, или с „продуктите“, които бълва опороченото ни образование, и тогава ще съжалите за бездействието си.

Можете да решите теста сега, можете да го отлагате, докато стане неизбежно и тогава пак да го решите. Ако искате „наташки“ да ни управляват, да ни „продават“ на този или „онзи“, продължавайте да се спотайвате. Кое е по-важно за вас: парите или идеите? Трябва ли да има морал в политиката? Готови ли сте да откажете пари, защото идеите са ви по-важни? Чувствате ли се наследници на онези, които са проливали кръвта си за България, или сте наследници на тези, които са станали причина България да попадне под османско владичество?

Започнах тази статия с изречението, че БСДД е млада партия. Тепърва ще трупаме опит и ще минаваме през различни изпитания. Все повече и повече хора ще разбират за нас и ще искат да се присъединят към редиците ни.

Иска ми се бъдещите „наташки“ да прочетат този текст внимателно и да помислят отново върху решението си.

Иска ми се и безценните хора да го прочетат и да знаят, че не са сами! Заповядайте при нас и ние ще ви приветстваме с „Добре дошли“ – http://www.budd.bg/membership/

 

Таня Тодорова

Бел.ред.: ВНИМАНИЕ дописвам текста на статията. Вече сме 2018 г. и са изминали по-малко от 3 години от публикацията, но ръководителят на ПСДД – г-н Георги Неделчев пое по пътя на всички партийци в България – забрави за обещанията си. Не го интересува никакъв жребий и ротация в партията. Поредно доказателство за разминавания между думи и дела. Авторът на статията също е извън партията. Жалко!

 

One Comment »

  • Румен Демиров said:

    От 27 г.само измислени преки п.партии които показаха своята алчност и егоизъм ,целта им беше да насъскват етносите и да си поделят българия ,това е и това направиха и показаха преките п.партии до момента! Крайно време е достойния български гражданин да си възвърне гордоста -това ще се постигне с елиминирането на преките п.партии корупцията и манипулирането ! П.П.БСДД не ви обещава като преките партии кеш пари ,а работи за реализирането на Безусловния Базов Доход -втори шанс в живота на всеки български гражданин ! До сега шумкарската и лихварска картина е наяве ? Не се продаваме вече за две кебапчета 500 грама менте ракия и 30 лв? Подкрепям идеологията на П.П.БСДД .

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.