Home » Авторски страници, българи зад граница

Кантора в Мюнхен за правна помощ на български

2016.09.12 Няма коментари
Spread the love

ЕКСПЕРТНА ПРАВНА ПОМОЩ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК В МЮНХЕН

Untitled2

На 15 септември 2016 г., от 18 часа местно време в Мюнхен, на “Грасерщрасе” 10 (до Хакебрюке), ще се освети кантората на д-р Мария Милушева, която дава правни съвети по въпроси, засягащи законодателството на четири немскоезични държави в Европа. На събитието са поканени българският генерален консул в Мюнхен Антоанета Байчева, както и консулът Милко Милушев. Амбицията на адв. Мария Милушева е да превърне кантората в място, което всеки нуждаещ се от правна помощ, независимо от коя точка на света е, да може да я получи на роден език.

Сред гостите ще бъде и Роланд Циглер, адвокат и арбитражен съдия, роден в Дрезден, поставил основите на международно ориентираната адвокатска защита. Кантората му съществува още от далечната 1963 г. Адвокат Милушева смята г-н Циглер за свой учител и ментор.

Сред останалите гости са българи, заемащи водещи позиции в обществения и правния живот в Мюнхен – университетски преподаватели, социални и медицински специалисти, заклети преводачи и не на последно място данъчни консултанти.

Кой кой е в адвокатската кантора на Мария Милушева?

Мария Милушева

Мария Милушева

Създател и собственик на кантората е адв. д-р Мария Милушева – позната сред немската и българска общественост, и не само, съветник по въпроси, засягащи законодателството на Германия, Австрия, Лихтенщайн и не на последно място Швейцария. Доктор по правни науки на Университета на Княжество Лийхтенщайн. Дипломиран адвокат на Университета “Лудвиг Максимилиан” в Мюнхен, Германия. Член на Мюнхенската адвокатска колегия.

Гергина Славова, сертифициран езиков кореспондент на немски, италиански и български език. Има дългогодишен професионален опит като адвокатски асистент, а в кантората на д-р Милушева отговаря освен за административните въпроси, и за комуникацията с различни държавни органи, служби и институции.

Валерия Димитрова, адвокатски сътрудник в кантората; владее немски и английски език, има завършено юридическо образование. При казуси с трансграничен характер отговаря за изготвянето на становища по въпроси, свързани с българското право.

Още за екипа, както и част от случаите, на които внимание обръща немската преса, а адвокат е д-р Мария Милушева – в сайта на кантората ТУК.

 

Димитрина Пандурова,

Мюнхен

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.