Home » Авторски страници

Подрепа за храм “Св. Архангел Михаил” в с. Градница, Севлиевско

2016.09.19 Няма коментари
Spread the love

Untitled3

Наскоро научих, че църковното настоятелство при храм “Св. Архангел Михаил” – с. Градница, Севлиевско, води неуморна дейност за духовна просвета, за внедряване на родолюбиви традиции и за материално подпомагане на българите от района на Севлиевско. 

Освен да следва основните си ангажименти на духовен пастир, храмът дава надежда и вяра на най-нуждаещите се сънародници от този край, като ги подпомага освен с благи и мъдри слова, така и с най-необходимите неща за физическото им съществуване (храна, дрехи, книги, стимулиране на християнските добродетели и българска култура). Както всички знаем, духовността е нещо възвишено, но за проявлението на Духа е нужно и храмът човешки (сиреч, тялото) да бъде в състояние да приеме духа достойно – тоест, да бъде здрав и да бъде светъл.

Untitled1

Настоятелството няма средства да пуска ежедневни реклами по медиите, за да търси спонсори за дейността си или да разчита на именити фондации…

Тези хора работят в полза на България незабелязани, събирайки скромни суми за прехрана на бедни българи, или за да закупят учебници на някое училище или клас…. Или за да осигурят непосилни средства за дрехи или лечение на някое дете. Тяхното ежедневие не генерира сензационни новини, за които медиите да правят гръмки репортажи, но има дела, които ще бъдат записани в една друга Книга.

Те подържат искрата на Вярата за въстановяването и спасението на България, на Надеждата за една възстановяването на духа на народа ни и на Любовта към добродетелите на предците ни.

Тези хора не прогятат ръка за милост, но раздават милост на другите. Точно заради това протягам ръка към тях и ги соча за пример.

Untitled2

Ако някой от Вас желае, нека подкрепи делото им или да препрати апела ми към други родолюбиви българи.

Прилагам банковата сметка на получателя:

Настоятелство при храм “Св. Архангел Михаил” – с. Градница, Севлиевско, България 

IBAN: BG59FINV91501216522042

BIC: FINVBGSF

Фил Бандоф

——————————————————————————————————————————
Бел.ред.: Снимките са скрийншот от видеозапис на честване през 2014 г. на 125 години от освещаването на храма.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.