Home » Авторски страници, българи зад граница

Българите в Сърбия ще могат да гласуват в Босилеград и Цариброд

2016.09.21 Няма коментари
Spread the love

Българите в Р. Сърбия ще могат да гласуват в Босилеград и Димитровград (Цариброд) на предстоящите избори за президент на Р. България

index

Българската държава е получила разрешение от сръбските официални власти за провеждане на избори за президент и вицепрезидент и на национален референдум на 6 ноември 2016 г., както в Посолството в Белград и в Генералното консулство в Ниш, така и извън дипломатическите представителства на нашата страна – в Културно-информационните центрове в Босилеград и в Димитровград (Цариброд) – съобщи пресцентърът на МВнР. Така за пръв път от 7 години насам нашите сънародници в тези краища ще могат да гласуват на избори по родните си места.

Решението е положителен знак за добрите отношения между двете държави. То е резултат и на срещата на премиерите на двете страни Бойко Борисов и Александър Вучич на 13 септември т.г. в Бургас – се казва още в прессъобщението на МВнР.

За откриването на секции в двата града е необходимо и подаването в срок до 11 октомври на минимум по 60 заявления за участие в изборите. Представителите на българското национално малцинство в региона вече започват подготовката за изпращане на заявленията до Централната избирателна комисия.

Новината идва в навечерието на празника на община Димитровград (Цариброд) – Рождество на Пресвета Богородица.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.