Home » Авторски страници, политика

Г-20: Онова, което не се видя и разбра

2016.09.07 Няма коментари
Spread the love

g20 logo resized

На 4 и 5 септември т.г. в гр. Ханджоу, Китай, се проведе среща на върха на лидерите на страните от Г-20.

На срещата бяха президентите Барак Обама, Владимир Путин, Франсоа Оланд, Реджеб Ердоган, канцлерът Анжела Меркел, британският премиер Тереза Мей и др. ЕС беше представен от председателя на Европейския съвет Доналд Туск и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Домакин бе Син Джинпин, генерален секретар на Китайската комунистическа партия и председател на Китайската народна република.

Темата на тазгодишната среща бе „Към иновативна, засилена, взаимосвързана и приобщаваща световна икономика“. Лидерите на страните от Г-20 приеха официално комюнике, в което се поставя акцент върху осъществяване на концепции и политики за растеж, основан на иновации, изграждане на отворена глобална икономика, осигуряване на ползи от икономическия растеж за всички страни и народи. Официалното комюнике на английски може да се види тук – Leaders Communique Hangzhou Summit. Договорените документи на тази среща, също на английски език, могат да се видят тук – Leaders_CommuniqueHangzhouSummit-Annex.

.

Следва коментар на Григор Лилов за срещата на лидерите на страните от Г-20 в Китай. Коментарът е придружен със снимки и видеоматериали от срещата.

Г-20: ОНОВА, КОЕТО НЕ СЕ ВИДЯ И РАЗБРА

1

Многомилионният град е доста пуст – заради срещата на лидерите, от съображения за сигурност по основните магистрали сградите са изпразнени, булевардите – пусти.

Гаф с липсата на червена пътека за Обама при слизането от самолета няма, както се коментира из мрежата. Китайските домакини изрично уточниха, че липсата на пътека и церемониал е било по изричното искане на американската Сикрет сървис. По тяхно искане и автомобилът е бил докаран съвсем близо до Air Force 1 и е използван по-ниския изход на самолета.

14203180_1059097264206212_3410209824442286078_n

Прочулият се журналист (шпионин) от предишната среща в Анталия, който тогава се опита да подслуша разговор на Путин, на тази среща вече се превръща в икона – отново присъства, но с друга чанта на рамото си (вж. видеата по-долу).

Някои сензации от посрещането – забележете подчертаното, забележително внимание към Меркел от китайския президент. Или деловата работа на Кери и Лавров и т.н. И реакциите на лидерите при разговорите им…

14238150_1059098450872760_3555428561263580359_n

Менюто – детайли, пикантерия, поставена в гардеробите на всички гости, включително и лидерите и т.н.

 

Посрещането

 

Залата на срещата

 

За шпионина

 

Вечерното представление

.

Григор Лилов

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.