Home » Авторски страници

В Чикаго отново е време за джаз. Поредно издание на Джаз фестивала

2016.09.03 Няма коментари
Spread the love

JazzBanner16

Чикагският джаз фестивал се провежда по традиция по време на уикенда, когато се празнува и Денят на труда. Тази година фестивалът е от 1 до 4 септември. Той насърчава осъзнаване и оценяване на всички форми на джаза чрез качествени музикални изпълнения на живо, на които всички жители и гости на мегаполиса са добре дошли. Мисията на фестивала е да покаже големите джаз таланти на Чикаго, заедно с националните и международни изпълнители, както и да насърчи и образова джаз аудитория от всички възрасти.

Снимка: Фейсбук страница на фестивала

Джаз фестивалът е добре познат четиридневен безплатен музикален празник, който се провежда в момента в Милениум парк. Фестивалът се управлява и финансира от Министерството по културните въпроси и специалните събития, с помощта на Джаз института на Чикаго.

14183798_10153770354046437_4506574160940339643_n

Малко след смъртта на Дюк Елингтън през 1974 г., се организира фестивал в негова памет в Grant Park. На него идват повече от 10 хиляди джаз фенове и той се превръща в ежегодно събитие. През 1978 г. друга група организира в Grant Park фестивал в чест на Джон Колтрейн. През 1979 г. Джаз институтът на Чикаго започна подготовката за свой собствен фестивал. Отделните иницативи са могли да се превърнат в три отделни джаз фестивала, но постепенно те се допълват и сливат. Чикагският джаз фестивал вече е част от дълга лятна поредица от концерти и фестивали, спонсорирани от Министерството по културните въпроси и специалните събития, сред които е и Блус фестивалът в Чикаго.

Снимки и видеоклипове – Фейсбук страница на Chicago Jazz Festival

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.