Home » Избрано, политика

Кралят на Мароко призова за общ фронт срещу фанатизма

2016.08.22 Няма коментари
Spread the love
Кралят на Мароко Мохамед Шести. Снимка: БГНЕС

Кралят на Мароко Мохамед Шести. Снимка: БГНЕС

Кралят на Мароко Мохамед Шести призова за “общ фронт за противодействие на фанатизма” и прикани мароканските общности по света да бъдат защитници на толерантния ислям, предаде Франс прес. Според краля мюсюлмани, християни и евреи трябва да се обединят в общия фронт срещу омразата и капсулирането във всичките му форми.

В предавано по телевизията обръщение монархът алауит прикани петте милиона мароканци по света да останат верни на ценностите на религията си и на своите светски традиции пред феномена на джихадизма, който им е чужд.

Категорично осъждаме убийствата на невинни хора, а убийството на свещеник в църква е непростимо, каза кралят, по повод нападението на двама джихадисти миналия месец в католически храм в Северна Франция. /Mediapool/

.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.