Home » Авторски страници, българи зад граница

БУ “Джон Атанасов”, обява за учебната 2016/2017 г.

2016.08.28 Няма коментари
Spread the love

.

БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „ДЖОН АТАНАСОВ“ в ЧИКАГО,

носител на Почетен медал “Иван Вазов” на Държавната агенция за българите в чужбина от 2010 г. и Почетен сребърен плакет „130 години Учредително народно събрание”, удостоено от НС на Република България през 2015 г. за цялостната си просветителска дейност

ПРЕДЛАГА

ОБУЧЕНИЕ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2016/17 ГОДИНА
В СЛЕДНИТЕ РАЙОНИ НА ЧИКАГО:

Des Plaines, Oakton Community College,1600 E. Golf Road, IL 60016,
всяка събота;

River Grove, Guerin College Preparatory High School, 8001 W. Belmont, IL 60 171;
всяка неделя от 9.00 ч. до 13.00 ч.;

Palatine, 133 Roselle Road, IL 60 067;
всяка събота от 9.00 ч. до 13.00 ч.

Untitled11

.

НАЧАЛО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА:

10-ТИ СЕПТЕМВРИ (събота) от 9.30 ч. в зала №1610 (срещу паркинг С) в Oakton Community College, за всички класове от двете бази, в Des Plаines и Palatine. След тържеството ще се проведат редовни учебни занимания до 13.00 ч.

В Palatine редовните учебни занимания ще започнат от 17-ти септември в 9.00 ч.

11-ти СЕПТЕМВРИ от 9.30 ч. в GUERIN Prep High School за учениците от River Grove. След откриването ще се проведат редовни учебни занимания до 13.00 ч.

Училище “Джон Атанасов” провежда обучение на ученици от детски групи до 12-ти клас по български език и литература, история и география на България, както и извънкласни форми: фолклорни танци, музика, спортни танци, изобразително изкуство, математика, шах, детско програмиране и други.

Училището е с 15-годишна история като лицензирано към Министерството на образованието в България и издава удостоверения за проведено обучение по български език история и география на България, които дават възможност за продължаване на образованието в България без полагане на приравнителни изпити.

Учебната програма на българско училище “Джон Атанасов” е одобрена и от Illinois State Board of Education, съгласно което българският език, изучаван в училището, се включва като кредитен предмет в американските дипломи за средно образование на учениците.

ЗА ПО–ГОЛЕМИ УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ СЕ ПРЕДЛАГАТ КУРСОВЕ ЗА БЪРЗО ИЗУЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК НА РАЗЛИЧНИ НИВА – ИНТЕНЗИВЕН, НАДГРАЖДАЩ, ОПРЕСНИТЕЛЕН, В ГРУПОВА ИЛИ ИНДИВИДУАЛНА ФОРМА.

Обучението се провежда от висококвалифициран педагогически колектив. Трима учители са удостоени с Почетна грамота “Неофит Рилски” на Министерството на образованието и един с Почетен медал “Паисий Хилендарски” на Държавната агенция за българите в чужбина. Четирима от преподавателите са сертифицирани и в САЩ, и са действащи учители и в американската образователна система.

За повече информация и записвания:

email: [email protected];
тел. 773-817-9917 от 8.00 ч. до 12.00 ч.

.

ВНИМАНИЕ: ЗА ВСИЧКИ НОВОЗАПИСАНИ УЧЕНИЦИ УЧИЛИЩЕТО ПРЕДЛАГА БЕЗПЛАТНО ЕДНОМЕСЕЧНО ОБУЧЕНИЕ ОТ ДАТАТА НА ЗАПИСВАНЕ

ВНИМАНИЕ: Училището търси да назначи учители с начална, предучилищна педагогика, българска филология и география.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.