Home » Авторски страници

Анкара подгони и наши мигранти в Турция

2016.08.12 Няма коментари
Spread the love

Хора с български паспорти участвали в “преврата”

.

Ниязи Еврен Акйол. Снимка: в. "Делник"

Ниязи Еврен Акйол. Снимка: в. “Делник”

“Най-вероятно сред арестуваните във връзка с опита за преврат в Турция има и хора с български паспорти”. Изявлението е на Ниязи Еврен Акйол, генерален консул на южната ни съседка в Бургас. Засега той не посочи никакви имена, но явно е, че дипломатът сондира почвата за родната реакция.

И друг път съм отбелязвал, че българските турци, които бяха прогонени от нас с т. нар. Голяма екскурзия, не са фенове на ислямизацията на Турция.

Не искам да правим спекулации дали в България има училище на Гюлен. По-правилно е българското правителство да направи проучване.

Това е следващото изявление на турския консул, с което “дипломатично” се намеква, че трябва да го закрием.

С две думи – Ердоган започна да засилва натиска срещу България, а родните политически партии услужливо се навеждат. Само вчера (на 9 август – б.р.) са задържани 210 нелегални на границата (а колко са незадържаните?!). И също така ви напомням за денонсираното споразумение между България и Турция за мигрантите (което единствено България от страните членки на ЕС подписа).

Услужливото навеждане има и друг аспект.

Екстрадираният вчера в Турция Абдуллах Бююк, в предаване по Нова ТВ преди време, при предишни искания за екстрадация. Снимка: Нова ТВ

Екстрадираният вчера в Турция Абдуллах Бююк. Снимка: Нова ТВ

Родната Темида набързо реши да екстрадира в Турция Абдулах Бююк. Часове след това турският външен министър Мевлют Чавушоглу официално се похвали, че поисканото от тях лице вече е в турски ръце и на тяхна територия – в кауша в Одрин…

Напомням, че от миналата година, до преврата, Турция 4 пъти е искала това лице. Напомням, че през март Софийски градски Софийски апелативен съд отказаха да екстрадира Абдуллах Бююк, но след срещата “Путин-Ердоган” май нещо се промени и окончателното решение се оказа неокончателно.

Същевременно България не смее да си поиска официално турски граждани, които са се провинили тежко у нас и са подсъдими (или разследвани).

 

Григор Лилов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.