Home » Авторски страници, българи зад граница

Нека да е лято! Чуднотека ‘2016

2016.07.31 Няма коментари
Spread the love

IMG_0039

Измина още една една учебна година за „малкото” голямо българско училище в Чикаго. Година на много труд за всички малки и големи ученици, но ползотворна и изпълнена със знания и удовлетворение. И ето, че отново е лято. Време за ваканция и заслужена почивка.

IMG_0520

По традиция от няколко години „Малко българско училище” организира лятна Чуднотека – място за игри, развлечения, нови откривателства и интересни срещи. А това лято „Чуднотеката” беше изпълнена наистина с чудеса. Какво ли не правиха малчуганите! Скачането на батут беше истинско удоволствие за всички. А колко радост и емоции ни донесоха пожарникарите и колко много неща научихме от тях!

IMG_0048

С нетърпение чакахме фабриката за шоколад на г-жа Тотка Нейкова, която ни показа изкуството да си правим не само вкусни, но органични шоколадови фигурки.

IMG_002

А витаминозната триетажна „торта” от плодове, която направихме с помощта на Доминика, беше на само вкусна, но и много красива. Срещата с фокусника Иван беше изненада за всички. Децата се докоснаха до магията на едно ново изкуство, дори погалиха едно истинско зайче, което носи късмет.

IMG_0045

Очакваха ни още преживявания! Какви ли? Спортен празник! Най-разнообразни и интересни състезания с бащите и майките. А ние им показахме какво можем и, разбира се, победихме и спечелихме купата.

IMG_0046

Победителите заслужават голямата награда, а тя е „пътуване“ до нашата България. Дойде дългоочакваният ден. И ето ни в самолета. „Кацаме“ в София, но сме толкова нетърпеливи да се насладим на българската кухня, че веднага отиваме да обядваме в „Механата“. А там ни посрещнаха с най-вкусните гозби.

IMG_0043

После разгледахме „етнографския“ музей. „Посетихме“ родните места на майките и бащите, на бабите и дядовците. Благодарим на Константин Маринов и Наско Димитров, които ни дадоха възможността да се насладим на българската народна музика.

IMG_0040

Време е да се „върнем” В Чикаго. Познайте къде отиваме? Пътешествие в страната на легото. Последният ни ден от лятната „Чуднотека”. Съчетаваме удоволствието с нови умения и идеи.

IMG_0044

Довиждане, Чуднотека! Ще се срещнем другото лято!

Благодарим Ви, мили учители, че направихте нашето лято незабравимо!

IMG_0042

Олга Кундурджиева

.

Още снимки от събитието:

IMG_0050

IMG_0047

IMG_0051

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.