Home » Авторски страници, българи зад граница

Нов уеб сайт на българското генерално консулство в Торонто

2016.07.18 Няма коментари
Spread the love

Генералният консул на Р. България в Торонто, Канада, Петър Крайчев информира, че от днес ГК – Торонто разполага с изцяло обновена интернет страница на адрес http://www.bgconsultoronto.info. Целта на портала е да създаде по-добри условия за консулско обслужване, както и да служи на българската общност в консулския окръг на Генералното консулство в Торонто и отвъд него.

Untitled11

Ето още за какво информира сънародниците на територията на това българско генерално консулство и не само българският генерален консул в Торонто:

Официалният сайт на ГК – Торонто в домейна на Министерството на външните работи на Р. България продължава да бъде нашето водещо интернет присъствие, но с помощта на новата ни страница и публикуваната на нея оперативна информация се надяваме да бъдем още по-полезни. В продължение на вече няколко месеца размишлявах върху особеностите на нашето интернет присъствие. В този дух конструирах и новия портал, който искрено се надявам да Ви служи и помага. На челно място са изведени най-често използваните от нашите сънародници раздели като “Готови лични документи”, “Преводачи” и др. Интегрирана е и най-новата услуга на МВнР “Пътувам за…”, от която се надяваме да се възползвате.

Основният нов функционален елемент е разделът ни за обяви Bulgarian Community Bulletin Board (BCBB). В този сегмент на сайта всяка утвърдена структура на българската общност от окръга на ГК-Торонто има възможност да публикува своя обява за предстоящо събитие или друга полезна информация. За целта е необходимо да бъде изпратен имейл на [email protected] със заглавие (subject) BCBB, съдържащ следните данни:

1. Заглавие на обявата;
2. Кратък текст на обявата (до 200 знака);
3. Снимка;
4. Линк към интернет страницата на организаторите за повече информация.

ГК – Торонто не носи отговорност за формата, структурата и/или съдържанието на обявите в раздела BCBB, но си запазва правото да не публикува отделни текстове, в случай че те не отговарят на основните цел и идея на бюлетина.

По традиция полагаме усилия за популяризиране на всевъзможни общностни прояви. Новият ни BCBB дава великолепната възможност информация за цялата палитра от събития да бъде обобщавана и достъпна за заинтересованите лица на едно място.

С особена радост искам да споделя, че интернет страницата е разработена изцяло със собствени сили. За изработването й не са изразходвани никакви бюджетни средства, а единствено собствено време и сили, немалко енергия и голямо желание за нещо по-добро. Поддръжката и актуализацията на портала ще се извършва от състава на ГК. В този смисъл разчитаме на Вашето разбиране, в случай че попаднете на някои технически или други несъвършенства.

Използвам случая да благодаря на талантливите български фотографи, с които заедно организирахме фото-изложбата „BULGARIA OF THE 21ST CENTURY” в посолството на Република България във Вашингтон през 2012 г. Техни творби от изложбата красят заглавната страница на сайта и продължават да популяризират България. Използвани са фотографии на творците Ивайло Димитров, Борис Димитров, Николай Чапкънов, Катя Николова, Стефан Кунчев, Борислав Петков, Борис Стайков, Стефан Стефанов, Ивайло Димитров, Елена Йоскова, както и авторски кадри на ГК – Торонто.

 

Петър Крайчев,

Генерален консул на Р. България в Торонто

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.