Home » Авторски страници, политика

Митов на работно посещение в САЩ

2016.07.20 Няма коментари
Spread the love

m_0

Министърът на външните работи Даниел Митов ще осъществи работно посещение в САЩ в периода 21–29 юли 2016 г. – съобщи пресцентърът на МВнР. В рамките на визитата министър Митов ще проведе срещи с високопоставени членове на държавните институции на САЩ и с представители на НПО.

Българският външен министър ще се срещне със заместник-държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, като двамата ще обсъдят напредъка в работата на сформираните пет работни групи за стратегически диалог в основни сфери на сътрудничество между двете страни (отбрана и сигурност, борба с тероризма, върховенство на закона, енергийна сигурност, образование и засилване на контактите между хората).

По време на посещението си Даниел Митов ще разговаря и със секретаря по енергетиката Ърнест Мониз, както и със специалния пратеник на Държавния департамент по енергийните въпроси Амос Хокстийн. Във фокуса на разговорите ще е сътрудничеството между двете страни в областта на енергийната сигурност и диверсификацията на енергийните доставки. Министър Митов ще се срещне и с представителя по търговията на САЩ Майкъл Фроман.

Програмата на министър Митов включва и участие в кръгла маса в Атлантическия съвет на САЩ, посветена на резултатите след Срещата на върха на НАТО във Варшава.

В рамките на визитата българският външен министър ще участва в някои от съпътстващите форуми на Националната демократическа конвенция във Филаделфия, заедно с политици от много други държави, както и в събитие в German Marshall Fund на тема „Европа след Срещата на върха на НАТО във Варшава“ и в дискусия, организирана от Фондация „Херитидж“ – завръшва прессъобщението на Външно министерство.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.