Home » Е-Списание, любопитно

Определят интелекта по снимка от Фейсбук – вижте как!

2016.07.18 Няма коментари
Spread the love

Учени от университета в Кеймбридж (University of Cambridge) са разработили алгоритъм, с който определят с много висока точност IQ на Фейсбук потребителите

Изследователи в психометрични център към университета са разработили алгоритъм, който позволява да се определи нивото на човешкия интелект според профилните снимки в социалните мрежи, съобщава Digital Trends.

Този алгоритъм взема предвид не само лицето и фигурата, но и други фактори, сред които са позата в снимката, дрехите, наличието или липсата на приятели. Всичко това дава информация за стила на живот и за начина човек да се представя пред света.

Оказва се, че много от маркерите, по които съдим за човешкия интелект по снимка, не работят и могат да ни подведат. Така например, усмивката и очилата не са твърде свързани с факта, че един човек е умен, а снимките отблизо не са доказателства за глупост.

В същото време е установено, че наистина умните хора са склонни на профилната снимка в социалните мрежи да са сами, в центъра на кадъра, а фонът отзад е простичък и неотвличащ. Фонът на снимката зад тях най-често е зелен и почти не се срещат цветовете червено, розово и лилаво.

euroc100101

Цялата новина на английски език може да прочетете тук. И побързайте да си сменете снимката с подходяща, защото авторите на изследването отбелязват, че техните открития могат да помогнат на хората по-добре да се представят пред другия пол и пред бъдещи работодатели. Ако нямате снимка на зелен фон, то поне се усмихнете.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.