Home » Авторски страници

„Дейли Мейл“: ИД предлага $ 50 хил. за главата на Динко Вълев

2016.07.09 4 коментари
Spread the love

„Ислямска държава“ е предложила $ 50,000 награда за главата на самозван ловец на мигранти, който организира патрули да преследват нелегални лица, търсещи убежище в България – пише британският  „Дейли Мейл“.  Информация за офертата на ИД за главата на Динко Вълев е била намерена на няколко ислямисти уебсайтове. Той е описан като „лидер на военизиран отряд на българо-турската граница, заедно с десетина други мъже“. Вестникът отбелязва и, че Българския Хелзински комитет е протестирал срещу това, което прави Вълев, окачествявайко като незаконно и обявявайки го за престъпник.

Untitled2

29-годишният Динко Вълев използва бронетранспортьори, за да патрулира по пограничната територия с Турция, в близост до гр. Ямбол. По-рано тази година Вълев заяви, че разглежда всеки нелегален мигрант като евентуален джихадист и отхвърля претенциите, че тероризирал пленниците си – пише още весникът.

Динко Вълев стана обект на внимание и от страна на Прокуратурата в България. Обвинението твърди, че той подбужда към дискриминация, насилие и омраза.

Българската Държавна агенция за национална сигурност е предупредила Вълев, според „Дейли Мейл“, че е мишена на терористите. Както става ясно, той е в списък с имена, за които „Ислямска държава“ предлага награди за тяхното хващане и емилиминиране.

„Дейли Мейл“ публикува и снимки на Динко Вълев, на една от които той е седнал върху бронетранспортьор.

Снимка: @ CEN

Снимка: @ CEN

Как може да се коментира тази новина, изнесена от „Дейли Мейл“, която разбира се е важно да се знае и в България? Може би трябва да се отбележи, че въпреки естравагантното и нерегламентирано от закона поведение на Динко Вълев, е странно някак си, че той се оказва враг едновременно и на страховитата „Ислямска държава“, и на Българския Хелзински комитет. Разбира се не Динко Вълев трябва да лови нелегални мигранти, а органите, оторизирани за това. Макар че те явно не го правят особено успешно. Що се отнася до правозащитни организации като Хелзинския комитет, който е защитавал много активно, както се разбра наскоро, човешките права на организатора на атентата на летище „Ататюрк“, може би е крайно време този комитет да престане да се прави, че живее в едноизмерен свят. Другото, което може би трябва да се отбележи покрай тази новина е, че за да разбере „Ислямска държава“ за Динко Вълев и да обяви награда за главата му – това е още едно доказателство, че сред мигрантските потоци, които минават през България, със сигурност има и нейни привърженици.

Надяваме се, че ДАНС ще вземе под сериозно внимание заплашителната награда на ИД и рисковете, които произтичат от нея не само за Динев, но и за страната. Светът, в който живеем, се оказва все по-обвързан и по-несигурен.

.

4 Comments »

 • Анастасов said:

  Направете и вие малко реклама на Динко. Дивото зове. Бронетранспорьорът е един, а на както е написано в множествено число. Защо не пуснете една анкета – „Одобрярате ли саморазправата?“

  Динко и сие „патриоти“ само мигрантите са им проблем. Всичко останало в Родината им е наред!

 • АлКайда said:

  Дават пари за него, значи е ценен. Динко е човек на действията. А вие Атанасов, само пишете по форумите и акъл давате.

 • Мариана (author) said:

  Тази публикация цитира в първата си част материала на „Дейли Мейл“, където между другото пише следното: „Dinko Valev, 29, uses two armoured vehicles to patrol territory near the city of Yambol, close to the border with Turkey.“ Това уточнение е по повод на бронираните машини. Възможно е информацията на английски вестник да е неточна в това отношение, но може би г-н Атанасов трябваше да погледне източника, преди да напише своя коментар.

 • Петър said:

  ПОЛИТИЧЕСКА ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПЕГИДА БЪЛГАРИЯ
  от 10 юли 2016г.
  С най-дълбока тревога и загриженост за стабилността на Отечеството предупреждаваме власващите структури:

  1. Да ликвидират незабавно всякакви антибългарски мрежи и фактори , тормозещи работата на полицията и оказали натиск върху съда освободил ислямския терорист взривил аерогарата на Цариград и според публикациите свързан с обезглавяването на двамата българи Ивайло Кепов и Георги Лазов от ислямистите в Ирак.

  2. В деня в който Дейли мейл съобщи, че терористите от Ислямска държава обявиха награда от 50 000 $ за главата на българина Динко Вълев от Ямбол, българската прокуратура повдигна по сигнал на антибългарски структури обвинение срещу него, което поставя въпросът кой на какво спомага и кого защитава в България.

  3. Напълно неприемливо е и положението с политическия затворник в България Петър Низамов който лежа ефективно в полицейския арест и понастоящем вече месеци остава под домашен арест отново след сигнал на антибългарски структури, но получили мощна подкрепа от европейски парламентарни партии и извънпарламентарни политически организации от Чехия, Гармания, Франция, Италия, Полша, Испания, Хърватия, Австрия, Холандия и пр. и пр. с публични заявления, включително в Чешкия парламент и френската преса, и с впечатляващ брой техни подписи, които заедно с тези на българите за седмици наминаха 10 000!

  4. Властта незабавно да се вслуша в Българския Патриарх настояващ за спиране на ислямското мигрантско нашествие и на публичната пропаганда на содомитския грях подриващи устоите на българската хриситтянска държавна идентичност.

  5. Властта да прекрати всякаква подкрепа за Киевското правителство докато не бъдат сурово наказани отговорните за подпалването на Българския културен център в Одеса, за изгарянето жив на 2 май 2014 г. на инж. Иван Милев и разстрела на Александър Николов тогава, на политическите арести и тормоз над Георгий Шишман и други дейци за правата на българите в Бесарабия.

  6. Властта да не се поддава на провокационните настоявания на антибългарски структури за преследване на съдействащите за опазване на държавната граница Войнски съюз „Васил Левски“ и БНО “Шипка“ и гостите им от Европейския Съюз, което би могло да има най-непредвимни последици.

  7. Властта да не продава националният суверенитет срещу европари на Брюкелските неизбирани от никой бюрократи, нито на някаква евродържава, съд или подобни наднационални структури с техните армия, спец. и пр. служби, граничари и т.н., а да наложи вето на всякакви подобни, да денонсира ако има такива поети задължения и договори и твърдо да отстои визията на премиера Борисов за превръщане на Черно море в демилитаризирана зона, и ако не получи в бърз срок като дарение нужните за националната ни сигурност и армията ни самолети, възспиращи ракети, и пр. въоръжение, и ако Турция, като настоящ съюзник, не изпълни незабавно задълженията си по Ангорския договор и не престане да се меси във вътрешните ни работти, а САЩ и Канада не въведат безвизов режим като съюзни нации за българите, както за практически всички останали в Европа, и не се гарантират българските интереси в Македония и останалите ни задгранични днес земи и не получим пълни компенсации за загубите от взаимните санкции на ЕС и Русия, както получи Полша, да се предприемат стъпки за излизане от военната структура на НАТО както направи Франция по времето на Де Гол и да се сключат пряко съюзни договори с подходящите за това държави.

  Ако властта не действа отговорно и незабавно в защита на България и българите, да сме наясно, че рискуваме унизяваният и угнетен от сиромашия народ и държавата ни да бъдат хвърлени от различни фактори в тежки събития, които не е изключено да доведат до унищожително поделяне на България между руски, турски и други сили.

  НИКОЙ ДА НЕ ЗАБРАВЯ, ЧЕ КОЙТО ПРАВИ НАЦИОНАЛНОТО ДОСТОЙНСТВО, ПРОСПЕРИТЕТ И СУВЕРЕНИТЕТ НЕВЪЗМОЖНИ, ПРАВИ НАЦИОНАЛНО-ОСВОБОДИТЕЛНАТА БОРБА НЕИЗБЕЖНА!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.