Home » Избрано, политика

Местан: Бурса е България, Анкара е България, Истанбул е България

2016.06.27 Няма коментари
Spread the love

810519

След кратко заседание и при силен медиен интерес съдът обяви, че ще се произнесе в срок от 2 седмици относно регистрацията на партия ДОСТ.

Лидерът на партията Лютви Местан отново бе върнат към скандални реплики на турските си гости по време на учредителната конференция на ДОСТ, по-специално на заместник-председателя на Партията на националистическото действие Семих Ялчън.

Лидерът на ДОСТ коментира, че с абсолютна вътрешна убеденост продължава да твърди, че България е там, където се говори български език. Той за пореден път изрази тезата си, че България е там, където има поне един български гражданин, съхранил в сърцето си любовта към Родината.

„От тази гледна точка Бурса е България, Гебзе е България, Анкара е България, Истанбул е България. Защото това са градове, в които живеят десетки, десетки хиляди български граждани, които говорят български, съхранили са в сърцето си любовта към България”, разясни Местан. По думите му, става въпрос за културни връзки и за вътрешно усещане.

Според Лютви Местан едва ли някой ще се скандализира от тезата му, че Бурса е България, защото в нея живеят може би над 100 000 български граждани, които обичат България и говорят български. /„Сега“/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.