Home » Е-Списание

Бой между русофили и русофоби в Бургас (видео)

2016.06.30 Няма коментари
Spread the love

Русофили нападнаха русофоби в Бургас. Конфликтът доведе до уличен сблъсък и саморазправа.

eurochicagoT_009

“Протестна мрежа” разпространи декларация във връзка с инцидента, в която се казва:

На това видео ясно се вижда миротворческата мисия на Нощните Вълци и приветстващите ги българи от паравоенните организации. В момента нашият член Иван Панчев, когото ритат на видеото, е задържан и ще бъде съден по бързата процедура за това, че е държал “провокативен плакат”. Свързахме се с него и другите задържани протестиращи против похода. Те не са проявявали или провокирали физически агресията.

Припомняме Конституцията на Република България:

Чл. 44. (1) Гражданите могат свободно да се сдружават. (2) Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури, или се стремят да постигнат целите си чрез насилие.

.

Във връзка със същия инцидент Министерство на външните работи съобщи, че дипломатическите представителства на Р. България в Руската федерация не са издавали визи за руски граждани, принадлежащи към мотоклуб “Нощни вълци”. Представителите на клуба са влезли на територията на Р. България с шенгенски визи. Те не фигурират в забранителните списъци на ЕС.

.

——————————————————

Бел.ред.: Разбира се е много тъжно, когато (както впрочем неведнъж се е случвало в българската история) филството или фобството към някоя световна сила довежда до грозни сцени и физическо противопоставяне. Никоя световна сила няма за “първа грижа” да защитава интересите на България. И все някога трябва да се научат историческите уроци. Както и, че елементарните лозунги и провокации обикновено не водят към добро.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.