Home » Авторски страници, политика

Протестна мрежа: Валери Симеонов да се извини и подаде оставка

2016.05.04 2 коментари
Spread the love

Изреченото от народния представител Валери Симеонов в ефира на телевизия СКАТ: „Стига с тази демокрация и с тия права на българите в чужбина“ изразява възгледи, отричащи демократичния и правов ред. Това изказване влиза в пряк сблъсък с демокрацията като ценност, която българският народ е избрал да следва след разпада на тоталитарната държава. Това се казва в декларация на „Протестна мрежа“, разпространена днес до медиите. Следва целият текст.

Валери Симеонов

Валери Симеонов

Изреченото от народния представител Валери Симеонов в ефира на телевизия СКАТ: „Стига с тази демокрация и с тия права на българите в чужбина“ изразява възгледи, отричащи демократичния и правов ред. Това изказване влиза в пряк сблъсък с демокрацията като ценност, която българският народ е избрал да следва след разпада на тоталитарната държава.

По повод грубото му обръщение към българските граждани, пребиваващи извън страната, напомняме на г-н Симеонов записаното в Конституцията, в която се е клел: „Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ.“

Недопустимо е български депутат да настоява за създаване на законови норми, в които българските граждани се делят на български граждани в България, български граждани в Турция и български граждани някъде другаде по света – в градове с повече или по-малко от един милион жители.

И българите зад граница, и тези, които не много отдавна г-н Симеонов нарече «озверели човекоподобни», са негови работодатели, а не хора, които «му се мотаят в краката».

Управляващите формации – ГЕРБ, РБ и АБВ носят морална и политическа отговорност за поведението на този народен представител, доколкото между тях и ПФ съществува споразумение за подкрепа на правителството.

Нелепите изменения в Изборния кодекс бяха приети след консултации между премиера и управляващите политически субекти, по настояване на Патриотичния фронт.

В този смисъл всеки призив за отстъпление от демократичните ценности не е призив само на един елемент от управляващото мнозинство, а на цялото мнозинство.

Протестна мрежа смята, че изложеното дотук е достатъчно основание г-н Валери Симеонов да напусне предсрочно парламента – като се извини и подаде оставка като народен представител.

 

Протестна мрежа

4.05.2016 г.

2 Comments »

  • Възрожденеца said:

    Г-н Валери Симеонов е голям патриот и родолюбец, дано България имаше много повече хора като него, състоянието на държавата ни щеше да бъде по различно от това което е днес.
    Той е един от малцината политици в българския парламент който защитава българските национални интереси. Искрено пожелавам на Г-н Симеонов МНОГАЯ ЛЕТА!

  • Мариана (author) said:

    Волен Сидеров и той беше елементарен патриот. И почти бе успял да превърне патриотизма в карикатура. Валери Симеонов върви и той в тази посока. И няма как някой да казва, че обича родината и народа си, ако не обича и не го е еня за една трета част от него, която вече е извън страната.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.