Home » Авторски страници

Особености на българския парт-идиотизъм или болката на Жорката

2016.05.05 4 коментара
Spread the love
Симеонов и Сидеров

В. Симеонов и В. Сидеров

Съседът Георги е много готин. Вярва в Дядо Коледа и в Дядо Мраз. Влюбен е в Снежанка и непрекъснато се оглежда за седемте джуджета. От известно време обаче в очите на Жорката я няма искрицата. Ходи един такъв посърнал и тъжен. Не се сдържах и го попитах какво му е. Болен ли е, какво се е случило?

– Ох – изхлипа Гогата. – Вече нищо не е същото. То отдавна не е, ама нали все се надява човек… Готов си всячески да се самоизлъжеш, щото много ти се иска да вярваш в чудеса… Ох, как боли.

Нищо не разбрах. Виждам го, че страда човекът, но защо – не схванах. Изведнъж, докато аз се чудех, той се отприщи и си изля цялата болка:

– Ето, видя ли какво стана на 20.04.2016? 5-та поредна присъда за Волен Сидеров, 5-та пробация и глоба-удържане на % от депутатската му заплата. Кое е интересното ли? Първоначално Волен отричаше, не признаваше вина. Като талибан се бореше, щото бил невинен и набеден. И хоп! Салто-мортале, фокус-мокус, изведнъж се признава за виновен. Сам се признава и сключва 5 споразумения с прокуратурата за по-благи присъди, които съдът одобрява. Волен – невинният 5 пъти се признава за виновен! Така. Сега въпросът е кога лъже величавият борец за рубли? Когато се кълнеше, че е девствен, или когато 5 поредни пъти се примоли за милост? Ситуацията всъщност не е напълно нова. Всеки, който не е с деменция, помни как Сидеров предизборно крещеше, че Бойко Борисов е мутра, престъпник, бандит, братовчед на Дявола… И пак същият оратор, веднага след изборния ден пристана като вярна невеста на бандита и обяви, че е по любов..? – Жорето се задъха и аз успях да се вмъкна в паузата:

– Добре де, какво ти дреме пък на теб, че Волен лъже?

– Как какво? Нали се нарича патриот, националист, борец за правдини… Срамота! Умирам от яд. То и кумът му Далавери Симеонов, и той е същата стока. По сто пъти на ден се тупа в гърдите, че е истинският, оригиналният патриот, националист и борец за правдини: „Ние патриотите – това, ние патриотите – онова…”. Да де, ама пак всеки, който няма амнезия, помни как по ТВ Скръб /СКАТ/ плюеха по Бойко Борисов и пак за същото, че бил мутра, престъпник, бандит, акушерка на Злото… и т.н. И какво стана? Волен №2. Минаха изборите и Далавери повтори срамотата на кумеца си. И той се гушна с бандита, и той го заобича страстно и влажно. Трагедия. Преди като гледах кабеларката на Симеонов, ми ставаше драго – критики, разобличения, антикорупционни практики, репортажи срещу властта. А сега какво? Няма нищо за гледане. Умрели предавания за нищото. Дъра-бъра, международното положение, ракията, казаните за ракия и пак дъра-бъра за нищото. Тъпо, скопено и логично. Как да плюеш против себе си? Нали вече Валери е част от властта, нали вече и той се докопа до баницата, до кокала и до порциите. Срам! Ето това са тия двамата, дето най-силно врякат, че са патриоти! Мамка му, как да не полудее човек от яд? Какви патриоти бе? Лизачи, лъжци, отрепки…

Тук моят, иначе кротък съсед, се отнесе и псува около 15 минути, при това без да повтори нито една от благословиите си. Явно много му се беше насъбрало.

– А помниш ли оня, третия смешник – Янето Янев, дето щеше да уволнява мутрата? И той се пенеше по трибуни и площади срещу бандита Бойко. „Стоп на корупцията!”, стоп на не знам какво си… И накрая – съветник на Борисов по антикорупционните въпроси!? А, стига бе! Ебаси патриотите, мъже били. Какви мъже бе? Путконосци в панталони, виждал ли си? Да ме прощават жените за сравнението, ама то това е най-гнусното от всичкия гнилоч, за който се сещам. Патриоти ми били. Тия другите поне са си откровени крадци. Гоцето, Бойко, Сергей, Иван, Ахмед, Симеончо… и цялата им шайка, тия поне не се напъват да се правят на родолюбци. Гепят, лъжат, смучат парите на данъкоплатците, та чак ушите им пращят. Дето се вика – и с гъзовете си ручат, но поне не заиграват с патриотичната линия.

Ах, чакай да не забравя и Дудука от Пловдив – Баречката. Нали не ни е хванала склерозата? Помниш, че и той го раздаваше гига-патриотично. И той премина през двата етапа в сношенията си с Бойко. От „Генерале, мой кумир, моя пътеводна звезда…!” до закани за фелацио. Като ги наредиш един до друг Волен, Валери, Яне и Ники, знаеш ли коя е най-важната прилика/разлика между тях? Руският посланик. Пратеникът на Кремъл е почетен гвоздей на всички Воленови веселби. Когато балъците, излъгани от марката Сидеров, намалеят достатъчно и той вече не успее да влезе в Парламента, тогава московският висок гост ще забрави за Волен. За какво му е, като няма влияние? Тогава обаче Товарищът ще започне да ни радва от купоните на Волен №2 – Валери Симеонов и неговите баш от по-най-„патриоти”. Маските ще паднат и водката пак ще се лее. А при Янето и Дудука руският посланик няма да играе казачок, те вече си изпяха песните и не са интересни. Ебаси продажниците, ебаси свиркаджиите! То, всъщност тия амеби не само за рубли са готови да свирят. За евра, долари… виетнамски донги и албански леки, за всякаква твърда и мека валута ще надуят кавала. Патриоти били. Боже, Боже…

Моят съсед Георги, вече видимо поуспокоен и останал без дъх, отново се оклюма и бавно закрачи в неизвестна посока, а след него се затътриха седемте джуджета, влачейки за косата бездиханната Снежанка…

 

Ивайло Зартов,

21 април 2016 г.

4 коментара »

 • Възрожденеца said:

  Kомплексите от тоталитаризма още за дълго време ще витаят в мозъците на мхого наши сънародници, не така случайно един англичанин ни определи като най простия народ в света, а може би да има право, няма никъде държава като нашата, един е против всички и всияки са против един, няма как да бъде иначе: прост народ, бедна държава! Жалко, много жалко!

 • Мариана (author) said:

  Драги анонимни читателю, никакъв англичанин не ни е определял като най-простия народ. Текстът, който споменавате, бе публикуван преди време в сайта Невероятно.инфо, където изрично е посочено, че всички публикувани там текстове са художествена измислица. Но се намериха доста други сайтове, които препубликува въпросния текст, озаглавен “Няма по-просто народ от българския”, без да споменават, че това е художествена измислица. Никакъв англичанин няма, текстът е писан от българин, талантлив в това да прави мисловни провокации.

  Впрочем, не знам с какви комплекси от тоталитаризма свързвате публикувания тук текст на Ивайло Зартов. Това е текст за днешното време, не за предишното.

 • Възрожденеца said:

  Драга Мариана, Опитах се да ви отговоря за комлексите на тоталитаризма свързани с текста на фамозния Ивайло Зартов, и намерих за най подходящо да цитирам думите на Иван Панчев за последиците на тоталтаризма в съвремена България.
  Цитирам:
  “Тоталитарната система се разпадна, тя не изчезна. Тя се разпадна на множество парчета под формата на структури и общоприети заблуди. Ние живеем в руините на тоталитаризма, не в строежа на демокрацията. До тогава докато не осъзнаем този факт, винаги ще съществува опасността от тези отломки незабелязано да бъде съшит един Франкенщайн”

  Иван Панчев

  А колкото за достоверноста на заглавието “Най простият народ в света” може да бъде и художествена измислица, но за сужеление това е самата истина и много достоверна.
  Също така аз съм потресвен от вулгарния и циничен език на Г-н Зартев, Такъв език е подобаващ за най долния жълт печат и не ви прави чест да пуликувате такива долни изрази.

  С уважение.
  Възрожденеца

 • Мариана (author) said:

  Авторът на този текст Ивайло Зартов не е фамозен. Той е един човек, жертва на корумпираната българска съдебна система, в която могат да осъдят някого, само защото той е имал силни врагове, имащи връзки или давление над прокурори и съдии. Човек, на когото години наред вече несправедливо е отнета физическата свобода, и който се опитва с подобни памфлети, които пише, да накараха хората да се замислят и възпротивят срещу язвите в днешното българско общество и държава.

  Нечистотата, господине, не е във формата, тя е в съдържанието. И жълти текстове не са тези, в които могат да се срещат и цинични изрази, жълти са онези текстове, публикации, предавания, които се ровят в личния на живот на хората, търсят се пикантни истории за това кой с кого спал, кой си бил сменил гаджето или се появил примерно по боксерки на терасата, на коя фолк певачка й се виждат всичко под поличката и пр. Жълти са и онези страници на уж иначе сериозни издания, в които се кипрят снимки на голи девойки, които при това понякога сами си изпращат снимките, за да им ги отпечатат в съответния нали уж иначе сериозен вестник. Жълти по същността си са и сума ти тв формати, в които воайорството и клюкарщината са на показ и за пример.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.