Home » Авторски страници, българи зад граница, политика

Лазар Младенов: Да бяха сърбите на ваше място, досега нямаше да има и един “македонец” без сръбски паспорт

2016.05.11 Един коментар
Spread the love

Коментар на Лазар Младенов, председател на Българския културен клуб в Скопие. Г-н Младенов е изразил на стената си във Фейсбук своето силно и искрено огорчение от поредния случай на отказване на българско гражданство на българи от Македония.

лазар

Обади ми се един от моите сътрудници, близък съратник и БЪЛГАРИН по семейно стебло, от баща, дядо и с поколения, че е получил ОТКАЗ за гражданство!

ПИТАМ: По кои критериуми го правят това някакви си случайно избрани (или пак тъкмо за това насрочени) антибългарски “елементи”, които решават съдбата на македонските българи?! Засега ще се въздържа от по-силни думи, но това никак не означава, че ще ги забравя!? Коя ви е целта бе, неграмотници едни, да решавате съдбата на най-напатената част от българското племе? Седите си в удобните ви фотьолки и играете лотария със съдбите на хората!? Така ли ще спасите българското бъдеще, бре?! Какво знаете вие за мъките, през които минават българите в общество, в което няма нито един деклариран българин на било какъв пост и на било кое ниво в обществото?!

Знаят ли и тези, които ви поставят на тези места? Не знаете НИЩО! Или пак може би и знаете, и ви се струва за шанс, да го преобърнете в бизнес, и аналогично на това на шанс да формирате паспортна мафия, която да мъчи хората, без да им дадете шанс да си получат това, което им следва по бащите и дедите. СРАМОТА е това, което се случва! Това много показва за вас. Не сте кадърни като сърбите и гърците, за албанците и унгарците и да не говоря! СРАМОТА! Затова и по стотен път ще повторя:

Да бяха сърбите на вашето място, досега нямаше да има нито един “македонец” без сръбски паспорт! И след това се чудите как така сърбите имат успех в пропагандата!? Е имат, ама те не биха изпуснали такъв шанс, приграбили биха хората изведнъж и не биха попитали за цената. Унгарците вече го направиха!

А за вас, само СРАМОТА!!!

.

One Comment »

  • Andrey said:

    Тъжната истина е, че България е много апатично-мързелива към българите около нея – Македония, Турция, Румъния, Сърбия..

    Не можем като народ да се обединим и да кажем – те са наши братя, нащши сънародници.. И причината за това е дълбокото разцепление в обществото, наложено от дпс, и подклажданата омраза и неодобрение към патриотизма..

    Прависе всичко възможно България да бъде разцепена и нацепена, но не и единна… И ние смирено се съгласяваме, следвайки некакви неясно ценности.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.