Home » Авторски страници

“Плодородни градове” – филм за българските градинари в Унгария

2016.04.17 Няма коментари
Spread the love

Документален филм на Сузане Короши, асоциация „Les Films du Réveil“, ще бъде представен в Унгарския културен институт в София

Untitled2

Филмът „Плодородни градове“ ни отвежда в Будапеща – място с дълга и богата традиция в градското земеделие. Уникалното в тази традиция е, че корените й могат да бъдат проследени до българските градинари, които живеят в Унгария от близо 150 години. Те са тези, които започват да отглеждат зеленчуци в унгарската столица и в покрайнините на града. До началото на 80-те години на миналия век, те отглеждат зеленчуци без химически пестициди и с много малко консумация на енергия.

„Плодородни градове“ дава възможността да се запознаем с няколко все още активни български градинари, както и с различни инициативи за градско земеделие, които се случват в Будапеща в наши дни.

Унгарският културен институт кани софийската публика да види историята на българските градинари в Будапеща и на разговор за това как хората могат да възстановят и да засилят връзката с това, което произвеждат за своя храна. Дискусията е организирана съвместно от Унгарския културен институт и „Грийнпийс“- България.

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.