Home » Авторски страници

Магията “Рожен”. Възвание към българите в чужбина

2016.04.18 Няма коментари
Spread the love

Родолюбиви братя и сестри,

Магията “Рожен” отново ще завладее Родопите и ще обедини цяла България от 15 до 17 юли 2016 година!

004

През 2015 г. Роженският събор бе възстановен и обновен след 9-годишно прекъсване, по инициатива на Фондация „Наследство в бъдещето“, в партньорство с Община Смолян и Община Чепеларе. Това бе всенароден празник за над 350 000 българи, които се докоснаха до богата ни духовност, родова памет, фолклор и народна култура.

Песента на Родопа

Песента на Родопа

Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ и през 2016-та ще съчетае пъстротата на фолклорни изпълнения, експозиции на национални и регионални музеи, етнографски сбирки, изложение на занаяти, аромата на чевермета и традиционни ястия, изложения на животни, на месни и млечни храни, конни състезания и атракции, разнообразни детски събития, народни веселби и нестинари.

Сем. Георгиеви от Велико Търново

Сем. Георгиеви от Велико Търново

Убедени, че здравите корени на българина са в запазване на традициите и приемствеността между поколенията, ние от Фондация „Наследство в бъдещето“, Ви каним това лято на Рожен. Върнете се в България заедно с децата си и се присъедините към нашия празник на българщината. Нека, обединени от мисията да предадем народното ни наследство в бъдещето на нацията, превърнем Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен“ в обща патриотична кауза.

.

Симеон Караколев,

Фондация „Наследство в бъдещето“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.