Home » Авторски страници, българи зад граница

Кампания „Открий български талант“ в Аржентина

2016.04.12 Няма коментари
Spread the love

Logo_Otkrii bulgarski talant

Гражданска асоциация „Българите в Аржентина“ лансира своята нова инициатива, насочена към разкриване и представяне на творци от региона на Латинска Америка, изявяващи се в различни области на изкуството, които са българи или от български произход. Нашата Родина е малка и като народ не сме от най-многобройните в света. Затова смятаме, че на всеки съотечественик, който твори в дадена област и създава произведения на изкуството, трябва да се даде шанса да бъде опознат и оценен по достойнство.

С кампанията „Открий български талант“ Асоциацията си е поставила амбициозна задача. Чрез своето интернет радио „Моята България“, както и с информационния си портал в световната мрежа, да направи тези сънародници популярни с работата, творбите и живота им не само сред българската диаспора в чужбина, но и в България. За целта тяхната дейност е представяна на широката публика чрез презентации, интервюта, репортажи и документални филми, а така също с подходящи преводи на произведенията им.

Предаванията на интернет радио “Моята България” са на испански език. Това се налага от една страна поради факта, че преобладаващата част от българската общност в Аржентина се състои от наследници на български емигранти от различни поколения, незнаещи езика ни. И от друга страна – за да достигнем до слушателите във всички испаноговорящи страни.

 

Ася Иванова, председател на Асоциация "Българите в Аржентина", и нейният съпруг Иван

За популяризирането в България на съотечествениците, представени в новата инициатива на Асоциацията, разчитаме на партньорството на наши приятели и съмишленици от Родината. Един от тях е Георги Николов, литературен критик, член на Съюза на българските писатели. С негова помощ вече бяха публикувани материали за наши творци от Аржентина в различни печатни и електронни издания. Така за известните в Латинска Америка творци – българи, или с български корени – ще могат да научат повече сънародници в България и по целия свят.

Кампанията „Открий български талант“ вече печели популярност в средите на българската общност в Аржентина. Представянето на неизвестни досега наши творци е още един начин за събуждане на национална гордост у сънародниците ни – не само зад граница, но и в Родината.

За връзка с нас:

Гражданска асоциация „Българите в Аржентина“ – http://losbulgaros.com.ar/bg/
Георги Н. Николов – [email protected]

.

ГА “Българите в Аржентина”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.