Home » Авторски страници, българи зад граница

Първомартенски работилници в Линц и Залцбург

2016.03.06 Няма коментари
Spread the love

з

Баба Марта и тази година не пропусна да навести българчетата в Австрия. Първо тя дойде в Линц. На 27 февруари тя прекрачи прага на богато украсената по повода зала и дари деца и възрастни с бяла и червена прежда, за да си направят най-хубавите мартенички. Тя постави в ръката на всяко дете парче вълна и показа как от него може да се направи прежда. След това се втурна да помага на всички събрали се, да си направят мартенички.

з1

Ден по-късно тя посети и децата от Залцбург. Учениците се бяха подготвили със стихове и песни, с които да зарадват добрата старица. Много добро настроение цареше в залата. През цялото време от тонколоните звучаха песни за Баба Марта, а сръчните детски ръчички се втурнаха в надпревара кой ще направи най-красивата мартеница. Освен прекрасни бяло-червени бижута от прежда, децата си направиха пролетни картички и апликации от прежда и хартия.

з22

За поредна година Българско училище “Дунав” спази прекрасната българска традиция, като даде възможност на своите възпитаници да си изработят прекрасни мартеници, с които да се закичат на 1-ви март.

з33

Дарина Тонкова,

училищен ръководител

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.