Home » Авторски страници, българи зад граница

Българи от Украйна и Молдова се състезават по хумор в Одеса

2016.03.04 Няма коментари
Spread the love

2016KVN

Одеса, Украйна. Днес от 19.00 ч. местно време в Двореца на културата „Политех“ ще започне полуфиналът на шести сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. Бесарабската лига КВН се превърна в международна игра и този сезон в нея участват шест български отбора от Украйна и Молдова. Младежите ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки, които показват социалните проблеми и човешките пороци през призмата хумора и шегите.

KVN-01

Българският КВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – гр. Одеса. За българската общност в Украйна това е най-мащабното и най-очакваното събитие на годината. Вече шеста поредна година Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ с подкрепата на Българския младежки клуб „Актив“ организира състезание по хумор между български отбори от Бесарабия.

KVN-02

Юрий Граматик, президент на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“: „Въпреки всички кризисни ситуации, хуморът живее. Може би и тази наша българска национална черта ни е помагала през годините винаги да продължаваме напред. Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна обединява българските младежи от Украйна и Молдова. Вече шеста поредна година талантът им събира препълнени зали в Одеса. Ние имаме с кого да се гордеем и има какво да покажем на другите.”

KVN-03

Финалната игра на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна ще се проведе през м. май 2016 г. Тогава ще бъде определен победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор.

КВН-ът (Клуб на Веселите и Находчивите) не е ново мероприятие за жителите на Украйна. Над 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВН на български език се проведе за първи път в Одеса през 2010. Всяка година отборът-победител заминава за едноседмична почивка в България.

 

Максим Димитров,

Пресцентър на “Конгрес на българите в Украйна”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.