2024-03-29

2 thoughts on “Изхвърлените следствени документи за КТБ спасени от гражданин

  1. Гражданинът, спасил от контейнерите документите по делото КТБ, изхвърлени от столичното следствие, след като следователят Бойко Атанасов започна да разкрива “шпицкомандата” на главния прокурор Сотир Цацаров, написа писмо до обвинител №1. То бе разпространено от “Биволъ”.

    Доказателство, че именно този гражданин е написал писмото, е снимка с част от документите и ключовата фраза “Андрю Джаксън е седмият президент на САЩ”.

    София Topnovini.bg публикува без редакторска намеса писмото:

    ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР СОТИР ЦАЦАРОВ ОТ ЕДИН БУДЕН ГРАЖДАНИН

    Здравейте, Г-н Цацаров.

    Има. Доказателства. Сред. Изхвърлените. Боклуци. Ако трябва да говоря като вас. Слагането на паузи между думите не ви прави по-убедителен като лъжете. Не знам на какво разчитате. Нервен изглеждате. Има за какво. Не знам каква проверка сте правили в 8:30, но тогава там вече нямаше нищо, което да може да бъде извадено от кофата.

    Ако искате да разберете нещо за някого, вземете му боклука, казват старите шпиони. Боклукът за едни е злато за други. Не е срамно да се рови в кофите – от липса на адекватно правораздаване много хора са принудени да го правят ежедневно. На някои от тях имотната мафия завлякла апартамента, на други бизнесът фалирал, защото ги измамили и делото се протакало 2 години, трети полудели, ходят по улиците и крещят по адрес на съсипалата живота им Държавна Сигурност, която още управлява България в новата си криминална премяна… Днес познавачът на “народния” “съд” Димитър Токушев преподава право в СУ (въпреки ЗОКРП от 2000г.), а Румен Гечев коментира обира на КТБ по телевизията. Той има опит от времето, когато беше министър, под неговото зорко око държавата беше обрана от Мултигруп, разбира ги нещата…

    Аз тогава бях малко момче, Г-н Цацаров. По семейни причини често ми се случваше да ходя из Съдебната Палата в София. Гледах Темида на витражите и изпитвах уважение към хората, които “съдят крадци”. Не знаех точно за какво се използва прокурорът, но знаех, че е от добрите. Бил съм малък и наивен. Днес знам за какво се използва прокурорът, но не съм убеден дали е от добрите. Прокурорът се използва за разправа с неудобните. За политически и “бизнес” поръчки. За плашило. За пушечно месо. Толкова сте изобретателен в различните употреби на прокурора, че той се е превърнал в някакво юридическо швейцарско ножче. През това време порядъчните хора биват бити от мутри на Околовръстното, защото си позволили да свирят с клаксон, а семейството се бои за детето си. Престъпниците знаят, че прокуратурата се използва за всичко друго, но не и за да ги обвинява (поне не и така, че да бъдат осъдени). В България не влизат инвестиции, икономиката е зависима от европейските фондове и парите, вкарвани от емиграцията и всички хвалби на зависимия от Вас премиер колко пари сме усвоили само го доказват. Той няма просто с какво друго да се похвали. На никой не му се занимава да прави бизнес дори и отвътре, защото знае, че държавата няма да се застъпи за него. Всеки изнасилвач знае, че вероятността да го хванат клони към нула, а ако го хванат делото ще падне, защото повечето прокурори дори не могат да напишат един нормален обвинителен акт. Най-лесно е да се дадат пари на прокурора, а той ще допусне една-две “неволни грешки”. Това само ако не става въпрос просто за некадърност. Възпиращата функция на закона е ерозирала до степен да липсва. Законът днес е за посмешище, врата в полето и само балъците минават през нея.

    А функцията на следователите в България не е известна на науката. Чашки от кафе, фасове и опаковки от вафли са изхвърлени заедно с доказателства (договори за прехвърляне на дружествен дял например са такива, дори и да са публични в ТР) по най-голямото икономическо престъпление в България след 1996-та. Освен доказателства действително има и вътрешни протоколи. И с какво това Ви смекчава отговорността?! Днес Вие сте пряк началник на цялата свинщина, допуснала имена, подписи и служебни телефони на следователи, лични данни на свидетели и всякакви други забавности да се търкалят ведно с гнили ябълки. Да, това е невероятен скандал. Той показва липса на професионализъм в прокуратурата и следствието, невиждани досега в страна от ЕС. Нашите партньори ще бъдат информирани за всичко това в детайли. Разследването на обира на КТБ е напълно компрометирано. Напълно компрометирано е и цялото следствие. На него не бих поверил да разследва дори дали жена ми ми кръшка… Гледам има фасове, значи пушат, имат запалки. Никой ли не им е обяснил как се унищожават документи?! Та аз като погледна тия изрезки и отвътре ми идва да ги запаля…

    Тъй като държите толкова много на вертикалната йерархия и пълната зависимост на прокуратурата и следствието от Вас, днес следва да поемете Вашата отговорност за мърлящината на подопечните си. Те застрашават себе си, но застрашават и Вас. Ще вземат накрая от мърлящина да Ви изкарат кирливите ризи и да изгорите и Вие, така че по-добре се разкарайте оттам докато е време. Сам сте си ги отгледали такива. Корабът потъва. Взимайте каквото можете и бягайте. Когато мръсна работа се върши от некадърни хора, обикновено се размирисва. Сред рибарите отдавна има спорове цацата изобщо риба ли е, но това, че се вмирисва откъм главата е сигурно и за нея.

    Знам каква е разликата между реформата, предложена от Христо Иванов и реформата, приета от НС. Разликата е, че Вие си запазвате неограничената власт над прокурорската колегия във ВСС, а дали е така и за съдийската на практика зависи от случайността. Ние младите и будни граждани няма да допуснем повече това. Ще се ровим в кофите, ще пишем, ще бришем и ще Ви изобличаваме, докато на цялата държава не стане ясно, че Вие сте най-зависимият от мафията човек и под Вашето наблюдение и с Ваша помощ съдебната система се крои според нейните мерки. Че почти цялата политическа класа е малко или много зависима от мафията и тези зависимости най-често се упражняват през Вас. Не разчитайте, че всички са тъпи и се връзват на наглото Ви и дебелокожо каканижене за пред хората, които нищо не разбират от право и политика. За тези, които разбират, Вашите приказки са обидни, защото ни смятате за заченати чрез нестандартен секс, ако трябва да се изразя по-възпитано…

    Много хора днес се кичат гордо със снимките на Христо Иванов и следовател Бойко Атанасов. Те ще останат в историята като достойни хора и тяхното време тепърва идва. А вие сте част от чудовището “Сотир Методиев Пеевски” – чудо на кръстоските, пред което и Мичурин би занемял. Някой ден ще кажете на внуците си “Аз бях първия главен прокурор на България, публично изобличен в лъжа”. С това ще Ви запомним. Времето на лошите свърши, Г-н Цацаров. Всички вас ви чака забвение, бунището на историята, небитието. Ще отидете точно там, където бяха документите. В най-добрия (за Вас) случай. В най-добрия за нас случай Вие и много Ваши подопечни ще отидете в затвора. За корупция, за търговия с влияние, за злоупотреба с власт. Ще си вземем държавата обратно от мафията барабар с лихвите и ще направим България чиста и свята република, в която всички са равни пред закона.

    Аз знам, че Вие сте зависим. Че дори и да искате, не можете да си подадете оставката, защото имате задачки за вършене. Прекалено сте им важен на някои хора. Все пак ВИЕ предложихте Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Кажете, че не е така. Нали знаете приказката за лъжливото овчарче… Само че накрая няма да можете да излезете сух от всичко това и за Вашето лично добро Ви съветвам да си подадете оставката. То е като да Ви заболи зъб. Ако от страх не отидете на зъболекар веднага, ще боли повече когато отидете. Може и да си загубите зъба…

    МАСКИТЕ ПАДАТ, А НИЕ ОТДАВНА И БЕЗ ТОВА ЗНАЕМ КОЙ СТОИ ЗАД ТЯХ. Кой кой е и кой е ‪#‎КОЙ‬.

    Оставка на Сотир Цацаров и съдебна реформа сега!

    Излизане на прокуратурата от съдебната власт и обособяване като самостоятелна структура, равно отдалечена от трите власти, но подлежаща на парламентарен контрол.

    Правила за избор в съдебната система, които гарантират системно, естествено избиране на кадърни хора, а системата сама да се чисти от некадърните и корумпираните.

    Премахване на прякото подчинение в прокуратурата.

    Антикорупционно законодателство по румънски модел. Голям страх имате от тоя румънски модел.

    Избиране и отстраняване на главния прокурор от Народното Събрание с квалифицирано мнозинство.

    ТОТАЛНА И БЕЗУСЛОВНА ЛУСТРАЦИЯ НА БИВШИТЕ СЪТРУДНИЦИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, ЗАЩОТО ОТТАМ МИНАВАТ ВСИЧКИ ЗАВИСИМОСТИ.

    И няма никакво съмнение дали аз съм написал това писмо, защото Андрю Джаксън е седмият президент на САЩ. Вижте снимката.

    Да сте жив и здрав, дълго време да си носите срама.

    Искрено Ваш,

    Един буден гражданин

  2. „Ръководството на прокуратурата предприе спешни мерки за замитане на скандала. Цацаров лично отиде с делегация в следствието, свика целия й състав и накара Атанасов да повтори твърденията пред колегите си. На излизане главният прокурор обясни, че веднага след репортажа на bTV наредил проверка. Нарушения не били открити, а само организационни пропуски.

    „Няма нито едно унищожено доказателство. Да се твърди подобно нещо значи да се твърди, че има престъпление, а това е унизително“, заяви Цацаров. Той обясни, че в контейнера са хвърляни копия, направени по време на извънреден труд, положен от деловодители.

    Заснетият материал ясно показва, че документите са извадени от томовете с делото „КТБ” и засягат показанията на доскоро защитения свидетел на Прокуратурата Бисер Лазов. През последните месеци той е цитиран от своите „благодетели” в държавното обвинение само като „основен свидетел”. Изхвърлените на боклука показания на Лазов по делото, документи за придобити и прехвърлени от него фирмени дялове и други интересни факти дори не са грижливо нарязани, а в голямата си част – накъсани или само небрежно смачкани.“

    http://frognews.bg/news_107502/#KOI-nariaza-i-izhvarli-na-bokluka-svidetelia-na-prokuraturata-po-KTB-Biser-Lazov/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *