Home » Авторски страници, политика

Реформа, водеща до геноцид

2016.01.22 3 коментара
Spread the love

Почти 400 000 лв. без ДДС ще даде Националната здравноосигурителна каса в първите месеци на следващата година, за да осъществи “разчитането” на пръстовите отпечатъци на всички здравноосигурени граждани – информира под заглавие “Не на шега: Разчитат” ни пръстите от 1 април 2016-а” Clubz.bg . В началото на декември Надзорният съвет на здравната каса одобри възлагането на обществена поръчка с предмет “Регистрационна система за здравноосигурителни събития при изпълнителите на медицинска помощ чрез биометрични идентификатори на пациентите”. По думите на здравния министър д-р Петър Москов, най-голямото нововъведение в българското здравеопазване ще заработи в болниците и аптеките в България от 1 април 2016 г. Според него парите за софтуера ще се платят от бюджета на Здравната каса, а четците, чиято цена се движи между 20 и 60 евро, ще се купуват от самите изпълнители на медицинска помощ – болници, лични лекари, зъболекари, аптеки, лаборатории и пр.

otpechatuk.prust-4e7818b9

Коментар на новината на Мариана Христова, граждански активист:

Никъде по света няма здравна система с отпечатъци, дори в ЕС има заведени дела и официално изявление да не се събират, ползват и съхраняват биометрични данни. Освен всичко друго, ако такава система бъде въведена, ще бъде геноцид точно за хората които я ползват – пенсионери, инвалиди и социално слаби! Досега кметът на някое село събираше книжките и купуваше лекарствата на бедните и възрастни хора в съседния град, сега ще трябва да им реже пръстите, понеже не им е роднина! Ако медицинска сестра се грижи за инвалид – не може да му купи лекарствата! Ако живеете на семейни начала без брак, човекът, който живее с вас, няма да може да ви купи лекарствата! В 90% от случаите до тези населени места или няма обществен транспорт, или е непосилен за празния джоб на пенсионера, дори във София някой млад пенсионер събира здравните книжки на 10 човека и отива до някоя далечна аптека, заради разлика от 0.10 стотинки на опаковка, защото ПЕНСИОНЕРИТЕ НИ СА ГЛАДНИ И ИЗНЕМОГВАТ! И точно тези хора Москов иска да подложи на геноцид!

Няма такова нещо като дигитализиране и превръщането на отпечатъците в кодове – всичко в ИТ е дигитално и всичко е кодове! Снимки в нета не хвърчат по кабелите! Никой няма право да ни иска биометрични данни, когато всичко това може да бъде решено с електронна здравна карта, която изглежда като кредитна карта и на нея никакви биометрични данни няма да има! Колко пъти искат да източат Здравната каса за оборудване с ненужна и неработеща техника?! Колко безобразия трябва да натрупа този министър, за да се махне?!

—————————————–

И още съмнения за това каква точно се случва в Министерство на здравеопазването и кой печели и кой губи от  решенията, които се взимат там. В своя публикация от декември м.г. сайтът Zona-news.com твърди следното:

“Преди още да е приет ЗИД на ЗЛЗ и веднага след приемането на ЗИД на Закона за здравно осигуряване/ЗЗО/, адв. Кръстева – съветник в политическия кабинет на министър Москов, контактува с консултантската фирма „Ърнст енд Янг“, за която говори подалият оставка, а всъщност уволнен д-р Димитър Петров. Една от невидимите причини за неговото уволнение е несъгласието му да предостави своята експертиза и тази на НЗОК, както и база данни с поверителна и силно чувствителна информация на външни фирми, защото това би било предателство на интересите, както на лекарите, така и на пациентите, да не говорим за защита на лични данни.
Кореспонденцията между съветничката на министър Москов и консултантската фирма, меко казано, е странна и поражда основателни съмнения за определяне на обществените приоритети на МЗ от частна фирма. Писмото е адресирано до Диана Николаева и Юлиян Михов, които във фирмения си профил са определени като „хората на Големия глобален счетоводител – одитор – „Ърнст енд Янг“, представляващи го в офиса им в България. Това обаче не е вярна констатация – „Ърнст енд Янг“ (фирма и адвокатско дружество) е чисто българска компания, която купува на франчайз името на лондонската фирма, само за да може да се легитимира приемливо, без да разполага с нужната експертиза, кадри и възможности освен една – да се превърне в черна каса и перач на пари за корумпирани властници. Доказва го участието им в множество апетитни поръчки, минали без търг, но за сметка на това с добро финансиране.”

.

3 коментара »

 • Alex Lazov said:

  Нали трябва да се харчат пари,а не да се спестяват.Има хубава комисионна.Кой ли ще я получи?

 • Putin said:

  Ще се харчат докато ги търпим.

 • Богомил АВРАМОВ-ХЕМИ said:

  НЯКОГА МОНАРХИИТЕ – ПРИНУИТЕЛНО!?! – ИЗЖИВЯХА СВОЕТО ВРЕМЕ.
  ДНЕС ДЕМОКРАЦИИТЕ – ЗАВИНАГИ!?! – ИЗЖИВЯВАТ СВОЕТО ОКОНЧАТЕЛНО ВРЕМЕ НА ВРЕМЕНАТА.
  ЕДИНСТВЕНАТА КУЛТУРАЛНА АЛТЕРНАТИВА –
  ЗА МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ Е –
  ИНТРОНИРАНЕ НА ЦАР СИМЕОН ВТОРИ.
  Said.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.