2024-03-18

1 thought on “Оскари ‘2016 – номинации и номинанти

  1. Мисля, че най-после Леонардо ди Каприо ще получи Оскар, особено след като получи вече Златен глобус за най-добрър драматичен актьор.
    Приключенската драма „Завръщането“ на Алехандро Иняриту получи най-много номинации на наградите на Киноакадемията – 12.
    Години наред Леонардо се снимаше в изключителните филми на Мартин Скорсезе, които макар и да получаваха много номинации, той беше подминаван или си оставаше само номиниран.
    Отношението на Киноакадемията към Скорсезе, който за 45 годишната си кариера е получил само 1 Оскар за „The Departed“ през 2006 година се отразяваше и на работата на Леонардо ди Каприо. При получаването на Оскара самият Скорсезе се изненада и попита:“Could you double-check the envelope?” (Бихте ли проверили плика още веднъж). Допитване на популярното американско списание Paste (Eng.) през 2010 показа, че жителите на САЩ смятат, Скорсезе най-великият режисьор на нашето време, оставяйки след себе си Жан-Люк Годар и Стивън Спилбърг. За съжаление не е такова отношението на Киноакадемията към Скорсезе, което проличава от неговата съвместна работа с един от най-талантливите актьори на нашето време Роберт Де Ниро – те имат прекрасни популярни и номинирани филми, но и неговите изключителни роли остават незабелязани от Киноакадемията само, само защото са във филми на Скорсезе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *