Home » Авторски страници, българи зад граница

Празници обединяват българчетата в Линц и Залцбург

2015.11.03 Няма коментари
Spread the love

Untitledс2

Българското училище „Дунав“ започна новата учебна година с два филиала – в Линц и Залцбург. Децата на Линц се обучават в събота. Техните преподаватели пътуват в неделните дни за Залцбург, за да обучават и децата от града на Моцарт.

За възпитаниците на училището и на двете места изминалите няколко дни бяха изпълнени с много събития. Наред с учебните занятия, беше отдадена почит на народните будители. Деца рецитираха „Аз съм българче“; с кратки презентации учениците бяха запознати с онези велики личности, които през целия си живот активно са се борили за популяризирането на българския език и са мотивирали своите сънародници да не забравят корените си и да тачат миналото си. Учителите от своя страна отправиха пожелания към учениците си да учат своя род и език, и да почитат предците си, дори на хиляди километри далече от родината.

с1

Нашите деца тачат българските традиции и почитат националните герои. В същото време те са отворени и към празниците на държавата, в която живеят. По това време на годината децата на Австрия празнуват Хелуин и се забавляват, влизайки в роли на вещички, скелетчета, духчета и пр. Така направиха и децата на „Дунав“. Защото те са такива – пъстроцветни, шарени. И не чуждопоколоници, а просто широкоскроени и отворени към света. Космополитни! И се забавляват от сърце!

 

Дарина Тонкова,

Българско училище “Дунав”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.