Home » Е-Списание, политика

Протест в София срещу TTIP и СЕТА

2015.10.02 Няма коментари
Spread the love

12047024_10153471719335865_5383508123205152632_n

Национална коалиция „Спри ТПТИ „(в която влизат „За Земята“, Фондация за околна среда и земеделие и „Зелените“), „Солидарна България“, Гражданска инициатива за забрана проучването и добива на шистов газ в България по метода хидравлично разбиване, Зелената партия и Българската левица организират на 10 октомври в София протест срещу подписването на Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции със САЩ (TTIP) и на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение с Канада (CETA).

Началният час на протеста е 17.00 ч. местно време, като е предвидено шествието да тръгне от Паметника на патриарх Евтимий, където е сборният пункт, по бул. „Патриарх Евтимий“ до бул. „Раковски“, после  до представителството на Европейската комисия. Там протестиращите ще спрат, за да изразят своите позиции. След това шествието ще продължи до Министерство на икономиката, където също ще спре за известно време, а после ще продължи до Народното събрание.

Във фейсбук страницата на протеста неговите организатори са написали:

„Гражданите от Европа и САЩ са против подписването на Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции. Подписката в Европа* достигна почти 3 000 000 подписа, а България преизпълни квотата си за събрани подписи. Въпреки това голям част от европейските и родните политици продължават да не се съобразяват с мнението на избирателите си. И това под лозунгите за „демократичност“ и „прозрачност“. Ние не сме съгласни такива важни преговори да се случват на тъмно, като се имитира публичност. Не искаме в името на печалбите на тесен кръг корпорации да се жертват суверенитетът, здравето, социалните права и околната среда.“

Untitled21

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

* Тази подписка може да се намери тук.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.