Home » Авторски страници

“Гласувай без граници”: Партиите саботират референдума

2015.10.25 Един коментар
Spread the love

Urna-Small

Партиите саботират референдума. Получихме сигнали, че в различни Секционни избирателни комисии гражданите са карани да гласуват първо за местните избори, после излизат и получават нова бюлетина, за да гласуват за референдума, ако искат.

Това категорично Е НАРУШЕНИЕ НА ИЗБОРНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО! – бюлетините се дават едновременно и се гласува в тъмната стаичка, после се пускат в различните урни. Членовете на СИК НЯМАТ ПРАВО да питат гражданите за кои избори искат да гласуват, длъжни са да им дадат всички бюлетини!

Има секции, в които има две тъмни стаички, гражданите са карани да гласуват първо за местни избори в едната тъмна стая и след това, ако желаят, за референдум в другата тъмна стая.

За много СИК в страната референдумът се явява второстепенен за гласуване. А това не бива да е така.

Инициативен комитет  „Гласувай без граници“

One Comment »

  • Мариана (author) said:

    Аудио запис от една от изборните секции в страната. От това, което може да се чуе в този запис, човек може да остане с впечатлението, че Централната избирателна комисия е саботирала референдума, понеже е наредила да се питат избирателите дали искат да гласуват в референдума, вместо да им се дават всички бюлетини и те да решават сами.

    Аудиозаписът може да се чуе тук – https://clyp.it/ec3qvnt2

    Подобни инструкции са били давани и други избирателни секции в страната, коментират хора, чули този запис, който се разпространява в социалната мрежа. “Да, и в секцията, където гласувах, ме питаха дали искам, което страшно ме учуди, а на други дори не са предлагали, докато самите те не са поискали.” – пише един от тях.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.