2024-04-24

7 thoughts on “Кабинетът ‘Борисов’ предложи чужди самолети да пазят българското небе

  1. Забелязах Ви на срещата с Георги Господинов, но не успях да се представя преди да си тръгнете. Надявам се да успея да дойда довечера, живея в Хайд Парк така че е малко трудно с трафика.

  2. Ще се радвам да се запознаем на срещата – аз ще бъда там.

  3. Надявам се да успея да отида на сбирката на Митофф утре в Чикаго. Сериозно искам да отговори каква пенсия ще получават той и Ненчев, Американска или Българска, и изобщо кому служат. Риторични въпроси, естествено, но тези нагли дупедавци ме отвращават.

  4. ще чуете и от Европа и от Америка и от Турция един ден фразата:
    „Ми вие така искахте. Нали ни помолихте това да стане.“
    И най-важното е, че няма да има никой отговорен от политиците ни. Безотговорността ги кара да мислят, че са недосегаеми като богове.

  5. Политиците идват на власт след революции и войни, или в слвдствие на интриги след смъртта/отставката на други политици неудобни на статуквопто, а остават на власт чрез избори. Идването на власт на честни и добри хора е най-голямата заблуда на човечеството. Властта е несъвместима с чест достойнство или морал. Това показва цялата човешка история а и жизненият ми опит от 48 години на тази земя. Досега не познавам политик с морал. Досега не съм гласувал, без да бъда жестоко разочарован в последствие, от действията на този, за който съм гласувал.
    Електронното гласуване е неизбежно поради развитието на технологиите, и ще бъде въведено рано или късно даже и в България, независимо какво ще се реши на идният референдум.
    Виж друг шанс да се попита народа български дали иска турски военни самолети да бучат над главите му или да храни американски аскер на земята си няма да има. По нататъка това вече ще е свършен факт приет не само без всякакъв референдум, но и даже без обсъждане в парламента, както се чува.
    За мен това е типичен пример на дейност на типични политици. Задаваме въпроси на които им знаем отговорите за неща, които няма как да не се случат. В същото време, за неща за които има избор и които касаят всички ни не се пита народа. Те се правят тихомълком в кулуарите и зад гърба на хората. В последните две седмици имаше два подходящи за референдум въпроса:
    Искат ли българите да строят и обслужват „горещи точки“ за бежанци на територията на България или не?
    Искат ли българите други военни сили да се разпореждат с въздушното им пространство или не?
    И в двата случая е въпрос на избор и помнете ми думата, ще чуете и от Европа и от Америка и от Турция един ден фразата:
    „Ми вие така искахте. Нали ни помолихте това да стане.“

  6. Въпросът за електронно гласуване е една тема, даването на българското небе на НАТО – друга тема. Те може и да са свързани по някакъв начин, но не толкова пряко, за да бъдат разглеждани задължително в комплект. А ако не искате точно такива политици да управляват България и нейната политика да е толкова зависима и сервилна, едно електронно гласуване, ако въобще се въведе такова, при което българските емигранти в различни страни да могат да гласуват масово не за тези партии от статуквото, които непрекъснато се възпроизвеждат, то тогава може би бихте имали шанс – вие, българите в чужбина, да направите нещо срещу разбиването на това статукво. Защото в крайна сметка политиците идват на власт след избори. И не е задължително до края на живота ни, че и след това едва ли не България да се управлява от толкова лесно клякащи политици.

  7. И при всичко това въпросът на референдума си остава „за или против електронното гласуване“ ?!?
    Сега ми става много по-ясно какви точно политически цели се гонят с този референдум. Докато сивата маса избиратели се дърлят един с друг дали трябва или не трябва да гласуваме електронно (въпрос пределно ясен и без референдум) България постепенно ще изчезне ое картата на света в качеството си на отделна държава. Добре дошли в територията наречена засега Източният фланг на НАТО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *