Home » Авторски страници, българи зад граница

“Мис Българка ‘2015” в Украйна

2015.07.07 Няма коментари
Spread the love

Clipboard04odessa001“Всяка година този конкурс събира огромно количество български младежи – казва победителката в конкурса “Мис Българка ‘2013” Марина Паладий.Те се събират не само, за да окажат подкрепа на участничките, но и за да се да потанцуват, да се повеселят и да продължат да поддържат българските традиции и култура”.

Марина казва също, че за нея титлата, която е получила на конкурса през 2013-та година, е голяма чест. “Ние никога не бива да се предаваме, защото сме българки – най-силните, най-добрите, най-талантливите момичета” – усмихва се тя.

Конкурсът “Мис Българка ‘2015” се организира за пореден път от Съюза на българската младеж, с подкрепата на Всеукраинския център за българска култура, на 30 юни т.г. в нощен клуб “Итака” в Одеса. Участничките в него бяха български момичета от различни райони в Украйна, където има български поселения.

“Стараем се да покажем всички късчета от Бесарабия – казва организаторката на конкурса Гаяне. – Стараем се да разкажем на гостите за България и за местните бесарабски българи.” Тя казва още, че в тези конкурси не е важна само красотата, “защото всички българки са красиви и затова акцентираме на таланта”.

В едно от своите излизания на сцената участничките дефилират, облечени в български народни носии, под звуците на българска народна песен и овациите на публиката. Те танцуват, също така, модерни и класически танци.

“Много сложно беше да се определи най-добрата от най-добрите – казва Мария Попова, член на журито. – Мисля, че всяка от участничките достойно представи българската култура, своята красота, талант, обаяние. Всяка от тях заслужава своя шанс да спечели този конкурс, ако не тази, то друга година.” След което обявява името на спечелилата конкурса девойка Алиса Стериополо, която, по скромното ни мнение, е хубавица разбира се, но сред кандидатките, които можем да видим на видеозаписа, има и по-хубави от нея.

Марина Неделчева, подгласничка на “Мис Българка ‘2015” в Украйна, казва, че трябва да се цени всичко българско, което българските младежи в Украйна носят в себе си. Всички наградени девойки са разбира се много развълнувани и доволни от вниманието и различните призове, с които са били оценени.

Ръководителят на Всеукранския център на българската култура Димитър Терзи казва, че подобни събития са важни за българската общност в Украйна, за българските младежи, за да им дадат повече самочувствие и стимул за себеутвърждаване.

Запис от репортаж за конкурса на ЮЖНАЯ ВОЛНА-ТВ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.