Home » Авторски страници, българи зад граница

КИЦ “Босилеград” спечели проект на МВнР за Детска олимпийска ваканция

2015.07.09 Няма коментари
Spread the love

В резултат на задълбочаващия се процес на сътрудничеството и добросъседството между Р. България и Р. Сърбия, Културно-информационния център „Босилеград“ спечели проект „Детска олимпийска ваканция – Босилеград ‘2015“, по програмата на Министерството на външните работи на Р. България „Участие на България в международното сътрудничество за развитие ‘2015“.

OK 2

Този проект ще даде нови възможности за обогатяване на социално-културния живот в Босилеград. Той е изработен на базата на потребността от педагогически организирани занимания на децата за отдих и ваканция през лятото и ще се реализира в две смени по 20 дни през лятната ваканция, като основният тип дейности ще са игри и творчески занимания.

OK 3

С това бе отдадено признание и висока оценка на досегашния Детски олимпийски лагер на Олимпийски клуб “Босилеград” с ръководител Желко Насев, който прерасна в европейски проект, чиято основна цел е възпитание през свободното време на младите в Босилеград в дух на толерантност, нравствени добродетели, зачитане на културните традиции и солидарност.

ОК 1

Специфичните цели на проекта са осигуряване на възпитателна педагогическа извънкласна дейност чрез спорт, изкуство, екология, приложни занаяти, оказване на първа помощ, опазване на обичаи и традиции, както и социализация на подрастващите чрез развитие на взаимно сътрудничество, социално полезни дейности и изяви и развитие на детското творчество. Една от целите на проекта е и обучение за борба срещу наркоманиите, асоциалното поведение и престъпността сред малолетните.

.

Иван Николов,

председател на КИЦ “Босилеград”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.