2024-04-19

14 thoughts on “Политически ПР или как се прави Start up по български

  1. За съжаление власт с кръв се взима и с кръв се дава. Днес може би изразът е с „пари“….. Това е поредният пример как хората могат да се възмущават и успоредно с това общественото мнение да позволява тази вандалщина с бъдещето на България. Позитивните идеи не са интересни, защото човекът, който ще разпише е просто един паразит и е неспособен да се грижи за прехраната си в една нормална и конкурентна среда. Кой го интересува , че може с такъв проект да се ангажират и да живеят нормално интелигентни хора в България, като успоредно с това да донесе просперитет за Габрово? Поздравявам авторът на идеята. Надявам се да се реализира все пак центърът.

  2. Присъствах на презентацията през м.април.Тогава беше истинската презентация.На награждаването в зала „Възраждане“ тези седем минути, които дадоха на финалистите не бяха достатъчни за да се разбере подробно за какво става въпрос в проектите.После прочетох статията на д-р Райков и накрая влязох в неговия сайт, който беше публикувал в статитята си.Ако и Вие драги габровци влезете и прочетете ще Ви стане ясно, че нивото на доктора е къде, къде в небесата, а на победителя се свежда до дървените навеси и играчки.Учил е човека по Европа, трупал е знания.Те германците затова са го взели на работа.Разликата в нивата на проектите е огромна в полза на доктора.Но ние по български се показахме колко стуваме и този път.Жената на победителя работи в общината, менторът му ….Загуби не доктора, загуби Габрово и габровци.И тъй като има конфликт на интереси, редно е конкурсът да бъде анулиран.Аз съм сигурен, че докторът няма да дойде повече в Габрово, но парите е редно да останат по сметката на общината и да бъдат запазени за друг конкурс.

  3. Права е госпожа Иванова и аз съм съгласен с нея.Трябва съпругата на победителя да бъде уволнена от работа!Как може такъв позор!Аз бях на презентацията на проектите и на награждаването.Изобщо не може да става въпрос за сравнение между двата проекта.То разликата е колкото разстоянието от луната до слънцето!Чета и мненията на хората в „Габрово нюз“.Крайно време е общината да покаже, че може да работи нормално.Нали идват избори, така ли искат да печелят привърженици?
    Д-р Райков не е нито гербаджия, нито комунист.Той искаше само да направи нещо за родния си град!

  4. Според мен община Габрово в лицето на комисията и победителят в конкурса трябва публично да се извинят на д-р Райков!!!Чудя им се на победителя и на съпругата му как ще ходят по улиците на Габрово.Няма ли да ги е срам от хората!Явно – няма да ги е срам.Ако имаха такова чувство, нямаше на постъпят по този долен начин!Ето заради това сме на този хал в България.Всичко се урежда по роднински начин.

  5. Valeriya,

    ti otkwde si tolkova navwtre, Viktor deistvitelno nito ne e propusnal? Taka e i az si go znam no pazara na tiya nesta obiknovenno ne e Bwlgariya.

  6. Ясно като бял ден е, че има конфликт на интереси.Ясно е, че в Габровската община така се работи.Жалко за габровци, които нямат лекари.Сега видяхте ли как един български лекар иска да се върне в родината си и как го посрещат.Горко ни на нас , които сме тук и се чудем как да се лекуваме.

  7. Уважаеми господа, още една съществена потробност. Победителят е съпруг на общинска служителка ,която работи в същият този отдел на госпожа Витанова ! Гарантирам за информацията. Може съвсем лесно да бъде проверено !

  8. Владислав, нека уточня. Аз съм български ортопед (получил специалност 1995 година в България) В Индианаполис съм фамилен лекар. Ще се радвам да се запознаем разбира се, като българи емигранти и като колеги. Електроният ми адрес е [email protected] Имам и Фейсбук.
    Успех!
    Виктор Хинов

  9. Do Viktor,
    Pishe ti avtora, znaesh li ti si prav i az znam tova, bezkraino mi e yasno kak funkcionira bwlgarskata medizina i vsichko koeto ya dviji, no proekta ne tryabvashe da se realizira v BG, moje bi otchasti v regionalnata bolniza pak zastoto zakona pozvolyava tova (pri razbirane ot otvetnata strana. Proekta si beshe za za iznos v EU poneje vse oste zakona e po-liberalen v EU otkolkoto v USA. Ste mi bwde interesno da se zapoznayas vas, kolkoto do lizata koito si spomenal v obrwstenieto si kwm men, znam tyahnoto povedenie v podoben sluchai lichno gi poznavam.
    Inache vij http://thinkingrobotstudios.ca
    Imame jelanie da poznavame ortoped v Indianapolis

  10. Хинов, поздравления за коментара! Нищо не си пропуснал!!!

  11. Колега, като български ортопед-травматолог в емиграция почувствах близко вашето писмо. Не се учудвайте на резултата от конкурса и се опитайте да разберете душите на братята ни в България, които ние с вас изоставихме. Може би не сте работил никога в Българската ортопедия-травматология и поради това сте имали нереални очаквания. Тази специалност в България е затворена и е контролирана по феодално-крепоснически закони. Не знам дали знаете, за завода в Етрополе за искуствени тазобедрени стави. Ако не знаете, то ви моля да се осведомите, за да можете да разберете по-добре механизмите на започване на бизнес с импланти в България. За такава цел ви е необходим покровител на най-високо държавно ниво. Ортопедите-травматолози традиционно се аристокрацията на българската медицина и заедно с кардиолозите бяха и продължават да са тясно свързани с партийно-олигархичната управляваща върхушка на страната.
    Не се залъгвайте колега. Местните администратори са взели единственото възможно за осъщаствяване решение, което би донесло някаква полза на общината.
    Да приемем за момент, че под влияние на някакво временно умопомрачение на съзнанието тези нещастни, зависими от всички над тях уплашени до смърт местни величия, биха одобрили вашия брилянтен проект.
    Никой нямаше да ви позволи да го приведете в изпълнение без от него да се ублажат партийни величия и техните галеници от Олимпа на българската ортхопедия и травматология.
    Ако желаете да започнете все пак този ваш проект в България то ви предлагам:
    1. С помоща на колеги да намерите връзки със силните на деня в българската ортопедия-травматология. Бих могъл да се опитам да ви свържа с професор Бошнаков, Професор Тивчев, или доцент Аспарухов, като начало.
    2. Да се опитате да спечелите тези хора за каузата си, като с тяхна помощ привлечете техните политически закрилници (които са най-дълбоко пазената от тях тайна) За да успеете в това начинание ще са неоходими дълги месеци, а може би и години на безплатни разпивки, конгреси в чужбина за ваша сметка и изявления на вярност по най-всевъзможни начини. Най-вероятно политическите ятаци просто ще ви поискат солиден подкуп, така, че там ще си спестите малко време и наколенки.
    3. Осъществявайки проекта вие най-вероятно ще фалирате и ще зависите от новите си покровители да ви осигуряват кредити, за да може да продължите каквото и да е било по проекта си.
    4. Ако сте все още тука то след около 5 години вие ще имате отвратителен черен дроб, ще сте разведен, нервите ви ще са разбити и банковата сметка окончателно изчерпана.
    Чак тогава българите в България ще ви приемат за свой и ще можете братски да се прегърнете с тях с пълно разбиране защо в България нищо не върви и защо вие живеете в емиграция изоставили близки и роднини.
    Поздрави от Индианаполис
    Виктор Хинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *