Home » Авторски страници, литература

Вечер на съвременната американска поезия в Бургас

2015.06.06 Няма коментари
Spread the love

Untitled3

На 23 юни т.г. от 18 часа местно време в галерия “Петко Задгорски” в Бургас се организира вечер на съвременната американска поезия. Планира се подобна вечер да има и в Добрич, ден преди това. Вероятно ще има такава вечер и в София. Събитието се организира от Катерина Стойкова-Кремер, която ще доведе в родния си Бургас американските поети Сесилия Уолок и Клинт Маргрейв.

Катерина Стойкова-Клемър е автор на няколко стихосбирки на български и английски, последната от които, „Как наказва Бог“ (ICU, 2014), получава наградата за поезия „Иван Николов“ за 2014 г. Родена в Бургас, от 1995 живее в САЩ, където е собственик и редактор на американското издателство Accents Publishing, както и водещ на радиошоу за изкуство и култура.

Ето как тя представя двамата американски автори:

“Талантливите и изявени американски поети Сесилия Уолок и Клинт Маргрейв посещават България за първи път и за първи път се срещат с българската публика. Ще четем стихове на два езика, ще разговаряме за американската поезия, ще отговаряме на въпроси. Заповядайте!

Сесилия Уолок е поет, учител и пътешественик. Домът й е в Лос Анджелис, но прекарва около шест месеца годишно на път из САЩ и Европа. Автор е на шест стихосбирки, най-новите от които са „Земя“ (Two Sylvias Press, 2015) и „Карпатия“ (BOA Editions, 2009). Романът й, Sur la Route е публикуван неотдавна от Quale Press. Сесилия редовно сътрудничи с музиканти, танцьори, театрални актьори и филмови режисьори, и преподава поезия на писатели по света.

Клинт Маргрейв е автор на стихосбирката „Ранната смърт на човека“ (NYQ Books). Негови творби са се е появявали на страниците на The New York Quarterly, Rattle, Cimarron Review, Verse Daily, Ambit (UK) и на други места. Предстои да излезе новата му поетична книга, „Поздрави руините“.”

Събитието във Фейсбук  –  тук

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.