Home » Е-Списание, политика

Протест против TTIP в София

2015.06.08 Няма коментари
Spread the love

Днес пред сградата на парламента в София, от 17.30 ч. местно време, ще има протест срещу подготвяното споразумение за Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство (TTIP).

Илюстрация: Сorporateeurope.org

Илюстрация: Сorporateeurope.org

Споразумението, голяма част от чието конкретно съдържание се пази в тайна, е насочено към заобикаляне на националното и европейско законодателство и дава пълен простор на дейността на транснационалните корпорации. След неговото подписване в България ще има свободен достъп за ГМП, ще отпаднат ограниченията за добив на шистов газ и охрана на природната среда. Международните корпорации ще престанат да се съобразяват със социалното, здравно и трудово законодателство в страната. Много европейски фирми може да издържат на нелоялната конкуренция и да фалират.

Организираният днес протест цели да представи автентичният народен интерес и се обявява срещу подписването на споразумението – заявяват организаторите. Протестът е непартиен и е иницииран от различни граждански групи и независими активисти. Той има едно искане – България да отхвърли ТТИП, казват те.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.