Home » Авторски страници

Стоянка Мутафова наградена от фондация “Лейди Даяна”

2015.06.08 Няма коментари
Spread the love

Голямата българска актриса Стоянка Мутафова бе наградена с почетна грамота за „Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство като негов доайен”.

P1100862

Това се случи на 7 юни т.г. след спектакъла „Златният телец” на голямата сцена на Сатиричния театър в София. Награждаване е по инициатива на международната фондация „Лейди Даяна”, съвместно със Сатиричен театър „Алеко Константинов”.

P1100853

Стоянка Мутафова е първата българска актриса, която получава това международно отличие. Подобна чест е оказвана на световно признати майстори като Шон Конъри, Питър О’Тул, Лин Редгрейв.

P1100871

Международна фондация „Лейди Даяна” е учредена в Лондон през 1997 г. Тя е призната от английската кралица и кралското семейство. На учредяването на фондацията присъстват посланиците на 19 държави. Целта на фондацията е да продължи делото на принцеса Даяна за хуманизъм и подкрепа на нуждаещи се по целия свят.

P1100869

Благодарим на всички, които се отзоваха на поканата, както и на нейните колеги и приятели, които уважиха събитието.

 

Сатиричен театър “Алеко Константинов”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.