Home » Избрано

385 души застреляни от полицаи в САЩ, 20 % не са били въоръжени

2015.05.31 Няма коментари
Spread the love

Police Officers Killed While Responding To Burglary Call In Manchester

Само за първите пет месеца на тази година полицаи в САЩ са застреляли 385 души, пише „Вашингтон пост“. „Средно са загивали по двама души на ден. Тези данни превишават с два пъти официалната статистика на смъртните случаи, свързани с употребата на огнестрелно оръжие от полицейски служители в същия период на последното десетилетие“ – посочва изданието. Тази година в редица градове в САЩ избухнаха размирици заради застреляни от полицаи чернокожи американци.

Според данните на авторитетното издание, 171 от жертвите са бели, а останалите – представители на малцинствата. 100 от застреляните са чернокожи, латиноамериканците – 54, азиатците – 6 и други – 3-ма. „По-голямата част от жертвите – 80 процента – са били въоръжени с потенциално смъртоносни предмети, предимно пистолети, а също ножове и мачете. Четиридесет и девет души са били невъоръжени, а в ръцете на 13 са се оказали оръжия играчки. „Като цяло, 16% са били с пистолети играчки или не са били въоръжени“, пише вестникът.

Обстоятелствата около убийството на другите „остават неясни“. Възрастта на жертвите е между 16 и 83 години. Осем от тях са били на 18 години, отбелязва вестникът. На възраст от 25 до 34 години жертвите са били 118 души. /„Сега“/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.