Home » българи зад граница, Избрано

Български художници зад граница

2015.03.01 Няма коментари
Spread the love

Материал на Interviews-bg.eu

.

Виктор Кълвачев

.

Зад поредицата комикси Blue Estate, който е един от най-нашумелите в САЩ в момента, стои българинът Виктор Кълвачев.

Кълвачев е творчески директор и главен дизайнер на поредицата, а в екипа му има още един българин – Коста Янев. Двамата са дългогодишни приятели. Виктор Кълвачев е роден в Стара Загора, но е живял предимно в София и Варна. Завършва художествената гимназия във Варна, след това “Графика” в художествената академия в столицата. От съвсем малък Виктор се увлича по комиксите.

Днес живее в Калифорния заедно със семейството си.

 .

.

Влад Коларов

.

Влад Коларов (известен още като eVlad) е професионален хумористичен илюстратор, карикатурист, аниматор и дизайнер.

Роден в Русе. Започва професионалната си кариера през 1989 г. като рисува карикатури. Първоначално работи на свободна практика, а през 1991 г. започва работа като карикатурист за вестник “24 часа”.

През 1998 г. настъпва повратна точка в кариерата му – той открива за себе си в интернет, купува компютър и се премества във Ванкувър, Британска Колумбия (Канада) със семейството си. В последствие става съсобственик и главен изпълнителен директор на Cardsup Greetings Ltd. В Канада изкуството му е доста популярно. Неговите карикатури са публикувани от многобройните вестници, списания и сайтове, и са достъпни чрез Интернет.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.