Home » Авторски страници, политика

Гладна кобила с фондов парфюм

2015.03.25 Няма коментари
Spread the love
Снимка: Novini.bg

Илюстрация: Novini.bg

Българската икономика е дръглива, изпосталяла и гладна кобила, която се облива с европейски фондов парфюм от Лукарски, вместо да й даде сено и вода.

Отзад стоят Калфин и синдикатите, които я бият с камшик за по-високи осигурителни прагове и минимална работна заплата.

До нея весело подскача охранената, сресана и нагласена кобилка на държавната администрация и се подсмихва доволно, неплащаща никакви осигуровки и ползваща се с безброй привилегии.

Няма да се уморя да повтарям, че 30% от държавните служители трябва да се съкратят, да им се даде възможност да получат годишното си обезщетение накуп, ако започнат собствен бизнес и наемат един човек на работа.

Останалите държавни служители трябва да почнат да си плащат сами осигуровките, без компенсация на заплатите, а от служителите на МВР да имат право на ранна пенсия и всички привилегии само тези, които работят на улицата.

Малкият бизнес трябва да бъде освободен от всякакви данъци, такси, лицензи, проверки, дневници, касови апарати, трудова медицина и оценка на риска и прочие държавен рекет, освен осигуровки, за поне две години.

Междуфирмената задлъжнялост е по-голяма от кредитите, раздадени от банките.

Нямаме повече пари, за да плащаме на сигурния ви държавен електорат, и не искаме повече заеми, за да поддържат спокойствието и несменяемостта ви.

Управляващи, нали не искате да останете в историята като тези, които нанасят последния удар на умиращата кобила…?

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.