2024-03-29

4 thoughts on “Въоръженият конфликт в Украйна и съдбата на украинските българи

  1. „Истината“ според една „анализаторска“ компания чийто главни клиенти са правителството на Украйна и различни олигархични структури там? Като се има предвид фантомната 10,000-на руска инвазия която от почти една година никой не може да открие, едва ли. Но а дано да познаят: главно защото вярвам в правото на самоопределение на ВСИЧКИ малцинствени групи без изключение, и второ защото така Радослав Георгиев и подобни българофоби ще избегнат страшната участ да съжителстват с Бесарбаски Българи които освен Български владеят и руски език.

    А като става дума за руски език, мисля че факта че го владеете ви прави съмнителна фигура, Георгиев (според вашат собствена логика). Да не говорим за какво разбирате под „свобода“, демокрация“, и тем-подобни ценности щом смятате владеенето на руски език за анти-Българско явление и не смятате да позволявате на сънародници от Бесарабия да търсят убежище в БГ. Много ви е антихуманна и антидемократична ценностната система, Георгиев. Откъде я научихте, от бандеровците в Лвов ли?

  2. Липсваща на картата е общонстта на етническите Българи в Николаев. А тя не е малка.

  3. „Сънародниците ни в Украйна са застрашени от един конфликт, който става все по-кървав и по-тежък. Възложил съм на външния министър и шефове на ресорни институции да ни кажат какви са рисковете в невралгичните точки в Източна Украйна, независимо дали става дума за лица с български произход или не. Ние в нашата външна политика настояваме конфликтът там да се решава с мирни средства и да бъдат преустановени военните действия там. Това заяви в парламента министър-председателят Бойко Борисов.“

    http://www.faktor.bg/38012-premierat-tryabva-da-sme-gotovi-da-poemem-sanarodnitzite-ni-ot-iztochna-ukrayna.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *