Home » Авторски страници, българи зад граница

Благотворителен бал в българското посолство в Лондон

2015.02.07 Няма коментари
Spread the love

P1000759

На 5 февруари т.г. се състоя благотворителен бал, организиран от Friends of Bulgaria (“Приятелите на България”), Българския Сити клуб в Лондон и Българското посолство в Лондон, посветен на наближаващите празници Св. Валентин и Св. Трифон Зарезан. Събраните средства отново ще подкрепят нуждаещи се деца в България.

P1000746

На събитието присъстваха посланикът на България в Кралство Великобритания и Северна Ирландия Константин Димитров със съпругата си, председателят на “Приятелите на България” Джон Брисби със съпругата си, почетният председател на Българския Сити клуб в Лондон – Кирил Сакскобургготски.

P1000767

Вечерта бе открита с изпълнение на хористи от Лондонския български хор за народни песни, ръководен от Десислава Стефанова. Фолклорните напеви на “Излял е Делю хайдутин” дадоха началото на българското настроение сред гостите на бала.

P1000750

С удовлетворение, но и с чувство за хумор официалните представители на организаторите направиха анализ на извършеното и пожелаха на всички присъстващи весело настроение и щедрост.

P1000772

Отново най-жизнерадостния ритъм предизвикаха песните на любимата Деси Добрева, която винаги успява да взриви с песните на фолклорна и съвременна България радост, възхищение, настроение. И винаги повежда хорото.

P1000779

На помощ в благотворителната акция се притекоха в чудесните си народни носии ученичките от Българското училище към посолството в Лондон – Вики от 7-ми клас и Деси от 8-ми клас.

P1000753

Една жизнерадостна вечер в Лондонска България, която ни призова да обичаме.

 

Снежина Мечева,

Директор на Българското училище към посолството в Лондон, говорител на
Асоциацията на българските училища в чужбина

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.