Home » Авторски страници, българи зад граница

АБУЧ номинира д-р Ирина Ботева-Владикова за “Българка на годината ‘2014”

2015.01.14 Няма коментари
Spread the love
Ирина Ботева-Владикова

Д-р Ирина Ботева-Владикова

Номинацията на Управителния съвет на Асоциацията на българските училища в чужбина, за званието на ДАБЧ „Българка на годината – 2014″, е за д-р Ирина Ботева-Владикова, директор на Българо-австрийското училище „Св. Св. Кирил и Методий” във Виена, Австрия. В мотивите за тази номинация се посочват големите заслуги на Ирина Ботева-Владикова за развитието на образованието по български език в чужбина, както и фактът, че българското училище “Св. Св. Кирил и Методий” във Виена, което тя ръководи, е станало най-голямото българско училище зад граница. През измината година д-р Владикова бе инициатор и основен организатор на Конференцията по въпросите на изучаването на българския език в чужбина, състояла се във Виена. Ирина Владикова е зам.-председател на АБУЧ.

Следва съдържанието на писмото УС на АБУЧ до Комисията за избор на носител на званието на ДАБЧ “Българка на годината – 2014”, подписано от председателя на АБУЧ д-р Боян Кулов. Както и съдържанието на друга информация, изпратена от АБУЧ до Комисията за избор, в която многостранната дейност и професионалната биография на д-р Ирина Ботева-Владикова са представени подробно.

UntitledUntitled1Untitled2

.

За д-р Ирина Ботева-Владикова и Българо-австрийското училище “Св. Св. Кирил и Методий” във Виена 

Untitled5Untitled6

Untitled7Untitled8Untitled9Untitled10Untitled11

Из професионалната биография на д-р Ирина Ботева-Владикова

 Untitled3

Untitled4

 

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.