Home » Авторски страници, Е-Списание, политика

Обама обяви нова имиграционна реформа в САЩ

2014.11.21 Няма коментари
Spread the love

Днес, 20 ноември вечерта, в най-гледаното телевизионно време Барак Обама направи  от Белия дом 15-минутно обръщение към нацията, в което представи своя план за имиграцията.

obama

Планът на Обама ще даде възможност на нелегално пребиваващите в страната емигратни да останат легално в САЩ в продължение на поне пет години, ако имат родено в САЩ дете, и ще могат да претендират за тригодишно разрешение за работа. Като същевременно трябва да се съгласят да им се направи проверка за криминално минало. Защитени по този начин от депортиране, те ще могат да излязат от сивата икономика и да плащат данъци в САЩ, а също и ще могат да подадат заявление за по-продължително жителство.

Обама заяви, че масовото депортиране на повече от 11 милиона имигранти без документи “ще бъде и невъзможно и противоречи на характера ни”. „Ние, американците, сме и винаги ще бъдем нацията от имигранти. Някога и ние бяхме чужденци тук” – подчерта той и продължи – „Това, което ни прави американци, е нашата споделена отдаденост към идеала – че всички ние сме създадени равни и че всички ние имаме шанса да живеем живота си, както искаме”.

По оценки на администрацията, този план, заедно с програмата, стартирана през 2012 г., която предлага временно жителство на младите имигранти, пристигнали нелегално в САЩ преди да навършат възрастта от 16 години, ще помогнат на едва 5 милиона от нелегално пребиващите в САЩ 11 милиона.

Четете повече тук 
.
Видео от днес:

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.