Home » Авторски страници, българи зад граница

Eurosport награди Екатерина Стратиева, победител в дамския рали шампионат

2014.11.10 Няма коментари
Spread the love

Българката Екатерина Стратиева получи титлата при дамите в Европейския рали шампионат. Церемонията  по официалното награждаване на първенците в Корсика се проведе на брега на морето. Този успех дойде като логичен завършек на най-успешния сезон в кариерата на българската състезателка.

Награждаването на Екатерина Стратиева

Награждаването на Екатерина Стратиева

Екатерина Стратиева и Кармен Поенару спечелиха титлата на дамите след три победи в Ladies Trophy. За съжаление липсата на бюджет им попречи да стартират в Корсика, но Стратиева бе на острова, за да получи трофея си на специално организираната церемония. На нея присъстваха новият шампион в ERC Есапека Лапи, победителят при серийните автомобили Виталий Пушкар, Стефан Лефебвр, който спечели титлата в ERC Junior и Золтан Бесеней, който за втора поредна година е номер едно при автомобилите с предно предаване.

Стратиева пред камерите и микрофоните на спортни журналисти

Стратиева пред камерите и микрофоните на спортни журналисти

“Безкрайно съм щастлива, че съм на това невероятно място с толкова силни пилоти край мен. Видях огромно уважение от всички ключови фигури в спорта и съм още по-мотивирана да продължа битката догодина –  заяви Стратиева, след като получи трофея си. – След церемонията заедно с Крейг Брийн, Кевин Абринг, Робер Консани, Стефан Лефебвр, Андреа Грунола и още неколцина състезатели отидохме на нощно каране до близката картинг писта. Трасето беше мокро и беше страшно забавно. Изпратихме подобаващо сезона и се разделихме с пожеланието през 2015 г. да сме отново заедно.”

Вместо традиционните купи, организаторът от Eurosport връчи на шампионите специално изработен часовник, на чиято задна страна е гравирана титлата. Редом до първенците в отделните категории застанаха още Кевин Абринг, който спечели трофея на Колин Макрей, и представителите на рали “Естония” и LOTOS Team, удостоени с новата награда за най-добър посланик на ERC.

na-58998

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.